Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahera iedvesmotais Fetels izlaidīs Čempionu sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahera iedvesmotais Fetels izlaidīs Čempionu sacīkstes
Sebastians Fetels
Foto: AFP/Scanpix

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Sebastians Fetels izlaidīs nākamā gada sākumā gaidāmās Čempionu sacīkstes, jo vēlas koncentrēties savam pamatdarbam un mēģinājumam pārspēt Lūisu Hamiltonu.

Nākamās Čempionu sacīkstes notiks 2018. gada janvārī Saūda Arābijā, lai gan konkrēts to norises datums vēl nav paziņots. Kā vēsta sacensību oficiālā mājaslapa, "pasākums notiks 2018. gada sākumā un būs 2017. gada motoru sporta sezonas svinības, kurā sportisti no visas pasaules sacentīsies par galīgo uzvaru".

Fetels ir startējis Čempionu sacīkstēs jau aptuveni pēdējos desmit gadus, individuālajā ieskaitē uzvarot 2015. gadā. Tikmēr Vācijas komandai viņš palīdzējis triumfēt septiņas reizes, sešas no tām kopā ar leģendāro Mihaelu Šūmaheru.

Īsi pēc tam, kad Fetels zaudēja izredzes kļūt par 2017. gada F1 čempionu, viņš pavēstīja, ka šoreiz Čempionu sacīkstes izlaidīs, jo viņa galvenais uzdevums ir strādāt "Ferrari" komandas labā. Līdz ar to vācietis ziemā maksimāli daudz laika vēlas pavadīt simulatorā, lai uzlabotu savas un komandas izredzes uzvarēt nākamā gada F1 pasaules čempionātā.

"Mans mērķis ir palīdzēt "Ferrari" nokļūt atpakaļ virsotnē," savu galveno prioritāti vācu izdevumam "Sport Bild" apraksta Fetels. "Ja izdotos aizvest titulu atpakaļ uz Maranello, tas būtu maģiski, līdzīgi kā to savulaik izdarīja Mihaels Šūmahers. Viņš aizvien mani iedvesmo."

Iepriekšējās Čempionu sacīkstes notika šī gada janvārī Maiami, ASV, kad individuālajā ieskaitē uzvarēja kolumbietis Huans Pablo Montoija, bet Fetels viens pats Vācijai atnesa uzvaru Nāciju kausā.

Izmantotie resursi:
Car News, Car Reviews, Racing and Auto Show...