Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso ir plāns, kā kļūt par labāko pilotu pasaulē

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso ir plāns, kā kļūt par labāko pilotu pasaulē
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Lai pierādītu, ka ir pats labākais pilots pasaulē, divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso nākotnē plāno piedalīties dažāda veida autosacīkstēs. Sportists uzskata, ka tikai tādā veidā iespējams parādīt savas patiesās spējas.

Jau šogad Alonso pirmo reizi piedalījās "Indy 500" sacensībās ASV, kur cīnījās par uzvaru, pirms pievīla formulas dzinējs. Nājamā gada janvārī viņš piedalīsies turpat ASV notiekošajā Deitonas 24 stundu braucienā un nav noslēpums, ka drīzumā spānis varētu piedalīties arī Lemānas diennakts sacensībās, kas ik vasaru risinās Francijā.

"Gribu būt labākais pilots pasaulē," neslēpj Alonso. "Lai to pierādītu, nepieciešams startēt dažādās autosporta disciplīnās, ir jāizcīna uzvaras ar dažādām mašīnām, tāpēc reizēm nepieciešams iziet no šīs mazās F1 pasaulītes. Motoru sports ir kas vairāk par Formulu 1. Mani plāni autosportā ir lielāki nekā citi varētu domāt. Redzēsiet..."

Alonso atzīst, ka jau ilgus gadus cenšas panākt iespēju startēt arī ārpus Formulas 1, taču viņa līdzšinējie komandu vadītāji to nav ļāvuši, kamēr tagadējais "McLaren" boss Zaks Brauns esot daudz saprotošāks un pretimnākošāks. Kā zināms, tieši Braunam piederošajā "United Autosport" komandā Alonso startēs sacīkstēs Deitonā.

"Es mēģinu to panākt jau astoņus, deviņus gadus, bet ar līdzšinējiem bosiem man šajā ziņā nav sekmējies," atzīst Alonso. "Zaks saprot, ka motoru sports ir lielāks par to, ko mēs domājam, un šī situācija, kas "McLaren" komandā izveidojusies pašlaik, ir ieguvums ikvienam no mums. Mani priecē šāda pieeja."

Atgādinām, ka nesen Alonso pagarināja līgumu ar "McLaren" komandu uz 2018. gadu, kad tā sāks izmantot "Renault" dzinējus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 16:00, pirms 7 gadiem
...mazās f1 pasaulītes... nu gan😎

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 17:28, pirms 7 gadiem
Iekāp wrc un sapratīsi- kas Tu esi vai neesi. Kimi un Kupica jau aplauzās.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 17:58, pirms 7 gadiem
anguss rakstīja: Iekāp wrc un sapratīsi- kas Tu esi vai neesi. Kimi un Kupica jau aplauzās.
Rallijs ir tikai viens autosporta aspekts.
Rallijreidi, ovāli, izturības gonkas utt. Tikai tad, kad puslīdz veiksmīgi būs braucis visos veidos, varēs teikt, ka ir kruts.

     [+] [-]

, 2017-11-06 18:03, pirms 7 gadiem
anguss rakstīja: Iekāp wrc un sapratīsi- kas Tu esi vai neesi. Kimi un Kupica jau aplauzās.
nu nu.. Kubica pat ar savu veselības stāvokļa neatbilstību F1, parādīja, ka WRC ātruma ziņā varbūt konkurētspējīgs.. palika stabilitāte, bet ātrums un viss bija! kā aŗī komentēja, ka rallijā nevajag tik daudz treniņu, lai uzreiz bruaktu augstākajā līmēnī, kā tas ir F1..
WRC džeki vēl brauc kaut kā, bet kopumā autošosejā viņiem nav ko darīt.. pat rallijkrosā labākos rezultātus kopumā rāda autošosejas džeki, kuri pat līdz formulai nav tikuši..

tā ka beidz ar savu wrc