Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" komanda nolūkojusi Batonu un Peresu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" komanda nolūkojusi Batonu un Peresu
Džensons Batons
Foto: AFP/Scanpix

2017. gada F1 sezonā iespējama pilnīga pamatsastāva nomaiņa "Williams" komandā, kas šobrīd "uzmetusi acis" Džensonam Batonam un Serhio Peresam. Felipes Masas un Valteri Botasa nākotne tikmēr ir neskaidra.

Jau ilgāku laiku aizkulisēs tiek runāts, ka Botass varētu pievienoties kādai spēcīgākai komandai, kamēr arī Masa, iespējams, varētu vai nu mainīt komandu, vai pat beigt karjeru. Tāpat arī par Batona nākotni "McLaren" komandā skaidrības nav, bet tagad noskaidrojies, ka "Williams" labprāt redzētu pie sevis braucam arī "Force India" pilotu Peresu.

"Es nesēdēšu šeit gaidīdama, kad Rons Deniss pieņems lēmumu, vai arī, kad lēmumu pieņems Džensons," stāsta "Williams" vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa, norādot, ka Batonu nolīgt viņa gan gribētu, taču negrasās gaidīt līdz pēdējam un ir gatava izskatīt arī citas kandidatūras.

Peress kā viens no kandidātiem uz vietu "Williams" sastāvā parādījies pēc tam, kad pats noliedzis "Force India" īpašnieks Vidžaja Maljas apgalvojumu par simtprocentīgu meksikāņa palikšanu komandā uz 2017. gadu. Peress atzinis, ka nākotni izlems tikai viņš pats un viņa sponsori, viens no kuriem ir miljardieris Karloss Slims.

"Serhio šogad ir paveicis lielu darbu, viņš ir interliģents pilots un, protams, ir tāds sportists, kādu mēs meklējam," saka Viljamsa. "Tāpat viņš ir daiļrunīgs, tāpēc katrai komandai noderētu arī no komerciālā aspekta. Protams, mēs izskatīsim viņa kandidatūru, ja tā kļūs pieejama."

Tikmēr baumo, ka uz vietu "Renault" komandā pretendē krievu pilots Sergejs Sirotkins. Šobrīd šis sportists atrodas vadībā GP2 čempionātā un, pateicoties krievu programmai "SMP Racing", kļuvis arī par "Renault" F1 testpilotu. To, ka šis braucējs varētu kļūt par "Renault" F1 pilotu, kādā intervijā atklājis sportista tēvs Oļegs Sirotkins.

Jāpiemin, ka tiek runāts arī par iespējamo "Renault" atgriešanos pie zilā krāsojuma, jo šobrīd komanda veic pārrunas ar svarīgiem potenciālajiem sponsoriem "Movistar" un "BBVA", bet šo kompāniju "firmas krāsa" ir tieši zilā. Ar zilas krāsas mašīnām 2005. un 2006. gadā Fernando Alonso atveda "Renault" komandas līdz šim pēdējos F1 titulus.

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...