Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Toro Rosso" gatavojas aizvietot Hārtliju ar vienu no "Red Bull" jaunajiem talantiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toro Rosso" gatavojas aizvietot Hārtliju ar vienu no "Red Bull" jaunajiem talantiem
Dens Tiktams
Foto: F3 Europe

"Toro Rosso" komandas sastāvā nākamgad "Formulā 1" varētu debitēt Dens Tiktams, kurš šobrīd ir viens no pretendentiem uz titulu Eiropas F3 čempionātā. Tas nozīmētu, ka Brendonam Hārtlijam komandu nāksies atstāt.

2017. gada Makao "Grand Prix" uzvarētājs Tiktams šobrīd Eiropas F3 seriālā ieņem otro pozīciju, kopvērtējumā tikai punktu atpaliekot no līdera Markusa Ārmstronga. Sportists ietilpst "Red Bull" attīstības programmā.

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko atzīst, ka nākamgad Tiktams varētu būt nobriedis startēšanai F1 sacīkstēs.

"Sezonas beigās, jā," saka Marko. "Norisringas trasē kāds ietriecās viņa mašīnas aizmugurē, viņš nokļuva slimnīcā, bet teica, ka grib atkal startēt - un uzvarēja nākamajās sacensībās! Viņš ir ātrs. Traks, bet ātrs. Tas mums der. Viņam divreiz bijušas tehniskas problēmas, bet viņš ir tikai punktu aiz čempionāta līdera. Mēs meklējam ātrākos. Mums der tas, ja pilotam ir raksturs, bet neder pārāk traki braucēji. Šajā ziņā mums Tiktamu izdevies normalizēt līdz vajadzīgajam līmenim."

Savulaik sportists tika uz kādu laiku diskvalificēts par avārijas izraisīšanu aiz drošības mašīnas "MSA Formula" seriālā, tomēr "Red Bull" saglabāja uzticību jaunajam talantam un turpināja sadarboties.

Pēc blāva sezonas sākuma "Toro Rosso" pilotu Hārtliju komanda gribēja nomainīt ar "McLaren" junioru programmas braucēju Lendo Norisu, tomēr saņēma atteikumu. Tagad tā plāno veikt Hārtlija nomaiņu pēc šīs sezonas beigām.

19 gadus vecais Tiktams šobrīd ir visaugstāk tikušais pilots no "Red Bull" jauno braucēju programmas, jo pārējie vēl startē "Formula Renault" un "Formula 4" līmenī. Tiesa, lielākais izaicinājums britam varētu būt to nosacījumu sasniegšana, kas ļautu iegūt F1 superlicenci. Tam nepieciešami 40 superlicences punkti, kamēr, ja viņš izcīna Eiropas F3 čempiona titulu, tobrīd būtu nopelnījis vien 30.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...