Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons un Rosbergs varētu tikt izslēgti no vairākām sacīkstēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons un Rosbergs varētu tikt izslēgti no vairākām sacīkstēm
Niko Rosbergs un Lūiss Hamiltons
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Mercedes" komanda šobrīd apsver iespēju bargi sodīt Lūisu Hamiltonu un Niko Rosbergu, ja abi sportisti vēlreiz savā starpā piedzīvos kādu sadursmi, ziņo britu prese.

Komandas boss Toto Volfs pēc "Mercedes" pilotu sadursmes Austrijas "Grand Prix" pēdējā aplī atzina, ka apsvērs iespēju turpmāk izmantot pavēles. Hamiltons publiski atzinis, ka mēģina Volfu atturēt no šīs domas, lai viņš un Rosbergs arī turpmāk varētu sacensties savā starpā.

Tikmēr šonedēļ britu izdevumi "The Daily Telegraph" un "The Times" raksta, ka "Mercedes" vadība apsver bargu sodu piemērošanu saviem pilotiem, ja sadursmes viņu starpā notiks arī turpmāk. Tiek ziņots, ka viena no iespējām ir piemērot pat vairākus simtus tūkstošu eiro lielus sodus, bet otra - pat izslēgšana no komandas uz vienu vai diviem F1 čempionāta posmiem.

"Tiek izskatīta iespēja piemērot drastiskus sodus, tā vietā, lai izmantotu pavēles," raksta "The Daily Telegraph" žurnālists Daniels Džonsons. "Lūisam Hamiltonam un Niko Rosbergam varētu tikt piespriesta soda nauda vai pat piemērota diskvalifikācija, ja viņi vēlreiz avarēs. "Telegraph" uzzināja, ka "Mercedes" bosiem nav atlikušas citas iespējas kā reaģēt, pēc tam, kad Hamiltons un Rosbergs svētdien Austrijā jau trešo reizi piecu sacīkšu laikā piedzīvoja sadursmi."

Savstarpējā "kara" rezultātā "Mercedes" komanda esot zaudējusi jau 60 punktus Konstruktoru kausā, kas tiktu izcīnīti, ja sadursmes nebūtu notikušas. Toto Volfs esot dusmīgs par to, tāpat viņu ļoti neapmierina atmosfēra, kas abu pilotu starpā valda komandā, raksta "The Times" žurnālists Kevins Īsons. Viņš arī norāda, ka daži simti tūkstoši, kas samaksāti sodos, diez vai atstātu lielu iespaidu un pilotiem, kas pa abiem gadā nopelna ap 50 miljoniem eiro, bet izslēgšana uz vienu vai diviem posmiem ietekmētu konkrētā pilota izredzes tikt pie čempiona titula.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

Kā būtu jārīkojas Mercedes komandai?

  • 5

  • 2

  • 46

  • 165


     [+] [-]

, 2016-07-06 11:56, pirms 8 gadiem
No vienas puses būtu jāļauj brīvi cīnīties, tai pat laikā viņiem arī ir jādarbojas ne tikai savās intresēs, bet aŗī komandas intresēs. Ja viņi čakarē komandas intreses un izredzes, tad komandai ir jāsoda vainīgais pilots. Naudas sods ir labs soda veids, bet priekš abiem pilotiem šis sods būtu nekas zinot kādas viņiem ir algas. Man patīk ideja diskvalificēt pilotu, jo tas ierobežos cīņu, tai pat laikā cīņa starp viņiem pastāvēs, noteikti

     [+] [-]

, 2016-07-06 12:06, pirms 8 gadiem
Man kā skatītājam noteikti ir interesantāk vērot to kā piloti cīnās savā starpā un avarē, bet tas nav komandas interesēs. Jāņem vērā fakts, ka sezonas beigās komandas saņem prēmijas no FIA par katru izcīnītu punktu. Īsti nezinu prēmijas apmērus. Bet ja jau pēc Volfa teiktā, Mercedes jau ir zaudējusi 60 punktus, tad, domājams, naudas izteiksmē tā nebūt nav maza summa

  +2 [+] [-]

, 2016-07-06 12:34, pirms 8 gadiem
Par katru punktu neko nesaņem, saņem par noteiktu vietu. Šīs cīņas noteikti neko neietekmēs KK pozīcijās, jo Mercedes ir pārsvars. Es Volfa vietā gan atļautu cīnīties, tad būtu noteikti papildus uzmanība, vairāk skatītāju, un arī daudzi gribētu apmeklēt Meršu VIP ložas.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-06 12:45, pirms 8 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Par katru punktu neko nesaņem, saņem par noteiktu vietu. Šīs cīņas noteikti neko neietekmēs KK pozīcijās, jo Mercedes ir pārsvars. Es Volfa vietā gan atļautu cīnīties, tad būtu noteikti papildus uzmanība, vairāk skatītāju, un arī daudzi gribētu apmeklēt Meršu VIP ložas.
Mersiem ne silts ne auksts,cik tru tribines cilveku,bet ka avare sava starpa gan,ta irmilziga nauda detalas, otkrat soreiz vienk labi beidzas, a ja visas reizes abi butu iztajusies? Tituls ietu gar degunu,bet Volfam par to gan rup,ka kads no Mersiem toizcina luk ta puikin

  -1 [+] [-]

, 2016-07-06 12:50, pirms 8 gadiem
Vienīgie, kas zaudē naudu, ir FIA, jo pilotam par katru izcīnīto punktu ir jāmaksā 1000 naudas.
Varbūt FIA, kuru vada komandas pavēļu un viena pilota komandas kvēlākais fans, ir piedraudējusi Mercedes, ka Mercedes citiem pilotiem nodara zaudējumus, kā arī šāds scenārijs pievilina skatītājus, kas ceļ sacensību reitingu, un nav izdevīgs FIA, kuri jau vairākus gadus desmitus mēģina pārņemt kontroli pār sacensībām, pie tam, ignorējot komandas un braucēju ieteikumus, mēģina eksperimentēt uzspiežot kvalifikācijas formātus, kuri vēl vairāk samazina interesi - atcerieties, kā bija sezonas sākumā, kad pēdējās 6 minūtēs neviens nebrauca, jo vai nu taupīja riepas, vai nu negribēja braukt, un tajās 90 sekunžu atskaitēs pilotu rādīja, kā viņš iet svērties. Un FIA bija spiesta mainīt atpakaļ kvalenes formātu.
Kamēr Mercedes ir pirmā vietā konstruktoru kausā, tikmēr viņiem ir ph, bet ir obligāti jāuzvar, jo no vietām dod piķi - pirmie saņem Ferrari, pēc tam atlikumu sadala pēc ieņemtajām vietām Mercedes, Ferrari, RedBull, McLaren, Williams, pēc tam visi pārējie proporcionāli.

     [+] [-]

, 2016-07-06 13:19, pirms 8 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Par katru punktu neko nesaņem, saņem par noteiktu vietu. Šīs cīņas noteikti neko neietekmēs KK pozīcijās, jo Mercedes ir pārsvars. Es Volfa vietā gan atļautu cīnīties, tad būtu noteikti papildus uzmanība, vairāk skatītāju, un arī daudzi gribētu apmeklēt Meršu VIP ložas.
Man pamatotas aizdomas, ka Tavs viedoklis radikāli atšķiras no Volfa viedokļa, ja ne jau Tev lietderīgi jāizmanto komandas budžets. Katra sadauzītā mašīna, soda nauda utt. maksā smuku naudas summiņu.
Par to kā piepildīt tribīnes jādomā FIA, un nevis kādai komandai atsevišķi.

     [+] [-]

, 2016-07-06 13:32, pirms 8 gadiem
Ir labi un skataami,kad abi ciinaas...nevis kaa Ferrarii ziedu laikos Un arii konkurentiem iespeeja uz titulu lielaaka,ja abi klauni viens otru katraa saciikstee izniicina

     [+] [-]

, 2016-07-06 15:49, pirms 8 gadiem
Jau tā tajā F1 gandrīz nav ko redzēt. Te piloti iet uz pilnu banku - labākais, kas var būt šajā sportā, bet stulbais Vulfs vēl ar savām pavēlēm draud, skatītāju intereses viņam pie pakaļas, ka tik skanošais kabatā. Mīzals, vienu vārdu sakot.

     [+] [-]

, 2016-07-06 17:08, pirms 8 gadiem
Tā jau F1 sen ir pazudusi intriga un ja tāda mēģina parādīties to cenšās apslāpēt. Āksti, bet ja cieš komandas budžets, lai piloti remontē sasisto formulu par savu naudu.

     [+] [-]

, 2016-07-06 18:23, pirms 8 gadiem
rcie rakstīja: Jau tā tajā F1 gandrīz nav ko redzēt. Te piloti iet uz pilnu banku - labākais, kas var būt šajā sportā, bet stulbais Vulfs vēl ar savām pavēlēm draud, skatītāju intereses viņam pie pakaļas, ka tik skanošais kabatā. Mīzals, vienu vārdu sakot.
Domāju gan, ka viņam tavs viedoklis ir PILNĪGI pie pakaļas. Atradies pasaules naba.