Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Monreālas F1 posmā "Renault" motori pirmo reizi darbosies ar pilnu jaudu

Juris Grīns
Juris Grīns

Monreālas F1 posmā "Renault" motori pirmo reizi darbosies ar pilnu jaudu
Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ gaidāmajā F1 posmā Kanādā kompānija "Renault" sola veikt pēdējos uzlabojumus saviem motoriem, tādejādi noslēdzot tehniskās krīzes problēmu risināšanas procesu. Tas nozīmē, ka Monreālā "Renault" motori, ar ko startē arī čempionvienība "Red Bull", faktiski pirmo reizi darbosies ar pilnu jaudu.

"Sezonas pašā sākumā mēs sacījām, ka atlabšanas režīms beigsies Kanādā un no šī posma mēs varēsim pilnvērtīgi turpināt attīstību," pirms sezonas septītajām sacensībām stāsta "Renault Sport" boss Remi Tafins. "Pēdējo četru sacīkšu laikā esam ieviesuši vairākus jauninājumus un šis process noslēgsies Monreālā. Tā būs mūsu pirmā patiesā iespēja izvērtēt, kur mēs atrodamies, salīdzinājumā ar konkurentiem."

Atšķirībā no Monako trases, kur dzinēja tīrajai jaudai nav izšķirošā nozīme, Monreāla ir viena no ātrākajām trasēm F1 kalendārā un prasa no motora maksimumu. Tafins piekrīt, ka "Renault" motoriem Monreāla būs līdz šim grūtākais pārbaudījums 2014. gadā.

"Ja runājam reāli, tad mums jābūt piezemētiem," saka Tafins. "Tomēr tā būs ļoti laba pārbaude tam, cik tālu esam tikuši kopš grūtā testu perioda ziemā, un sapratīsim, kas vēl ir darāms."

Paredzams, ka Kanādas posmā īpašs pārsvars varētu būt "Mercedes" motoriem, kas sevi jau iepriekšējās F1 sacīkstēs pierādījuši kā labākie.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2014-06-06 12:47, pirms 10 gadiem
Čomam ir Renault Clio, 1.6 turbomotrs, tik dīzelis. Ja godīgi, tad motors kā Rīga - nekad nav pabeigts.

     [+] [-]

, 2014-06-06 14:01, pirms 10 gadiem
Cerams, ka kaut nedaudz pievilks meršiem klāt. Savādāk šajā sacīkstē viņi visiem par apli ies garām