Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Forza Rossa" F1 komandai jāiemaksā drošības nauda, "Haas" oficiāli atliek debiju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Forza Rossa" F1 komandai jāiemaksā drošības nauda, "Haas" oficiāli atliek debiju
"Forza Rossa" salona izkārtne
Foto: getlokal.ro

"Forza Rossa" komandai, kas saņēmusi atļauju startēt Formula 1 čempionātā, vēl jāpaveic ļoti daudz, lai realizētu projektu līdz galam, kamēr cita jaunā vienība "Haas Formula" oficiāli atcēlusi 2015. gadā plānoto debiju pasaules čempionātā.

Jau ziņots, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir devusi zaļo gaismu divām jaunām komandām iesaistīties F1 čempionātā sākot ar 2015. gada sezonu. Jau iepriekš bija zināms, ka licenci ieguvis amerikāņa Džīna Hāsa projekts "Haas Formula", bet nesen parādījās informācija, ka atļauja dota arī bijušā "Force India" un HRT komandu vadītāja Kolina Kollesa projektam "Forza Rossa".

Ziņu par šo komandu nav daudz, taču ar katru dienu to kļūst arvien vairāk. Kļuvis zināms, ka Kolless no FIA saņēmis Nodomu vēstuli, bet "PA Sport" papildina, ka "Forza Rossa" komandai līdz 23. jūnijam prasīts samaksāt 20 miljonus ASV dolāru lielu drošības naudu. Tomēr arvien vairāk izskatās, ka šīs komandas plāni uzskatāmi par nopietniem.

"Italiaracing" vēsta, ka projektu atbalsta gan Rumānijas valsts, gan privātie uzņēmēji. F1 komandas galvenais atbalstītājs esot Ijons Bazaks, kurš ir pieredzējis politiķis un "Ferrari" automobiļu oficiālā importētāja Rumānijā "Forza Rossa" priekšsēdētājs. Iepriekš tika ziņots, ka komanda plāno startēt F1 čempionātā jau 2015. gadā.

Tikmēr "Haas Formula" komandas boss Džīns Hāss paziņojis, ka pārceļ debiju F1 sacīkstēs uz 2016. gadu, jo gluži fiziski tik īsā laika posmā, kāds dots līdz nākošajai sezonai, nebūtu iespējams sagatavoties startam pilnvērtīgi. Papildus gads dos iespēju pienācīgi nokomplektēt komandu un izveidot šasiju, ko plānots būvēt sadarbībā ar itāļu kompāniju "Dallara".

Jau parādījusies informācija, ka "Haas Formula" komandai gatavojas pievienoties bijušais "Toro Rosso" aerodinamikas speciālists Nikolo Petruči.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2014-06-06 09:58, pirms 10 gadiem
Fufelis.
.
Ja FIA grib kaut ko jaunu, vajag atļaut izmantot citas šasijas, jo Marussia, Caterham un HRT tā arī nespēja pievilkt klāt, jo citi ir tādu gabalu priekšā, ka prakstiski nereāli ir noķert šasijas izstrādē.
.
Ne Haas, ne rumāņi nespēs uzbūvēt šasiju, uz kuras būvēta formula varētu konkurēt ar pārējām mazajām komandām, viņiem atliks cīņa aiz TOP 20 vietām.

     [+] [-]

, 2014-06-06 11:41, pirms 10 gadiem
Vadosas komandas ir pret klientu sasijam, vinas uzskata ka katram pasam ir jataisa sava formula, patiesiba ta jau ari ir.