Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Parādījusies jauna versija par Steinera aiziešanas no "Haas" patiesajiem iemesliem

Juris Grīns
Juris Grīns

Parādījusies jauna versija par Steinera aiziešanas no "Haas" patiesajiem iemesliem
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Atklātībā nonākušas jaunas nianses, kādēļ Ginters Steiners pameta "Haas" komandu un vairs nav tās vadītājs.

Pēc tam, kad Steiners un "Haas" paziņoja par sadarbības neturpināšanu, parādījās ziņas, ka starp vienības vadītāju un īpašnieku radušās nesaskaņas attiecībā uz nākotnes vīziju. Steiners vēlējies, lai komandā tiktu investēti lielāki līdzekļi un uzlabota infrastruktūra, kamēr Džīns Hāss palicis pie pārliecības, ka jāmēģina gūt panākumi ar esošo budžetu.

Holandiešu F1 reportieris Džaks Plūijs nācis klajā ar jaunu informāciju, ko viņam sniedzis pats Steiners, taču sākotnēji lūdzis noklusēt. "Haas" vadītājs esot atrados sponsoru, kas būtu gatavs investēt vienībā 20 miljonus USD. Tomēr pretī viņš pieprasījis Hāsam daļu no komandas. Kad Hāss šādam darījumam nav piekritis, Steiners pieņēmis lēmumu aiziet.

"Sākumā es nedrīkstēju to stāstīt, bet tad viņš atsūtīja man ziņu un atļāva pastāstīt, kas noticis," televīzijas kanāla "Ziggo Sport" raidījumā "Race Cafe" atklāja Plūijs. "Ginters atrada sponsoru, kas dotu 20 miljonus dolāru, bet viņš teica Hāsam, ka grib dabūt sev daļu no komandas, lai sadarbība varētu turpināties un viņš paliktu. Hāss tam nepiekrita, līdz ar to Steiners pats komandu pameta."

Šis stāsts gan nesakrīt ar paša Steinera sākotnēji teikto. Kad publiski kļuva zināms, ka vairs "Haas" komandu nevadīs, žurnālistiem viņš skaidroja: "Džīns man piezvanīja. Tas bija kā zibens no skaidrām debesīm. Viņš teica, ka negrib pagarināt līgumu. Es teicu, ka viņš ir tas, kurš izlemj. Šī bija īsa saruna, nebija nekādu garu diskusiju. Tas arī bija diezgan savādi. Tu strādā ar kādu desmit gadus un tad saņem šādu zvanu. Bet nekas, es dzīvoju tālāk."

Daudzu iemīļotais personāžs no F1 dalībnieku parka gan nav pazudis. Jau pagājušajā nedēļā pirmajā F1 čempionāta posmā Bahreinā viņš darbojās kā eksperts televīzijas kanālā RTL. Tāpat Steiners noslēdzis vienošanos par darbu "Network 10" televīzijā uz trešo posmu Austrālijā.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...