Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" komanda Fetelu centusies pārvilināt jau kopš 2008. gada

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" komanda Fetelu centusies pārvilināt jau kopš 2008. gada
Sebastjans Fetels
Foto: Ferrari/Ercole Colombo

Sebastjans Fetels atklājis, ka pirmās sarunas ar "Ferrari" viņam bijušas jau 2008. gadā un vairākas iepriekšējās sezonas itāļu komanda mēģinājusi viņu pārvilināt pie sevis.

Šoziem Fetels pameta "Red Bull" komandu, kurā startēja kopš 2009. gada un kuras sastāvā ieguva arī savus četrus F1 čempiona titulu.

Tomēr jau 2008. gadā, kad vācietis vēl bija "Toro Rosso" sastāvā, ar viņu pārrunas uzsāka toreizējais "Ferrari" vadītājs Stefano Domenikali. Pēc tam "Ferrari" piedāvājumu Fetelam izteica 2010. gadā, bet 2012. gadā sarunas jau sākušas būt ievērojami nopietnākas.

"Ziemā pēc 2012. gada sezonas Maranello man bija slepenas sarunas ar "Ferrari" prezidentu Luku di Montedzimolo," itāļu laikrakstam "Gazzetta dello Sport" pastāstīja Fetels. "Pagājušā gada vidū Domenikali bija aizgājis no komandas, taču es turpināju kontaktēties ar komandas vadītāju Marko Matjači. Runāju arī ar tobrīd jau bijušo prezidentu Di Montedzimolo."

Pirms pievienošanās "Ferrari" komandai Fetels padomu lūdz pat septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera menedžerei. Šūmahers, kā zināms, "Ferrari" rindās izcīnīja piecus no saviem septiņiem tituliem.

"Kad iespējamā līguma parakstīšana tuvojās, paprasīju viedokli Sabīnei Kēmai, Mihaela menedžerei," atklāj Fetels. "Pirms kāda laika par šo tēmu runāju arī ar pašu Mihaelu. Toreiz apspriedām piedāvājumu, ko man bija izteicis Domenikali. Viņš sacīja, ka gadījumā, ja es piekritīšu, komandā Maranello mani sagaida jauka atmosfēra un liels entuziasms."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Cik titulus Ferrari sastāvā Fetelam izdosies izcīnīt?

  • 31

  • 10

  • 38