Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" prezidents: "Mūsu draudi aiziet ir nopietni"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" prezidents: "Mūsu draudi aiziet ir nopietni"
Foto: LaPresse/Scanpix

"Ferrari" prezidents Serdžio Markione atzīst, ka nesen izteiktos draudus par komandas aiziešanu no F1 čempionāta ir jāuztver ļoti nopietni, un pastāv liela varbūtība, ka 2021. gada sezonā leģendāro vienību šajās sacīkstēs vairs neredzēsim. Markione gan pauž pārliecību, ka izdosies panākt tādu risinājumu, kas apmierinās gan "Ferrari", gan "Formula 1" seriāla īpašniekus.

Tieši Markione deva zaļo gaismu "Alfa Romeo" ienākšanai F1 čempionātā 2018. gadā kā "Sauber" galvenajam sponsoram un sadarbības partnerim, tādā veidā uzsverot viņa pakļautībā esošo rūpnīcu uzticību šīm autosacīkstēm. Tajā pašā laikā viņš negrasās piekāpties, ja spēkā stāsies "Ferrari" nesaistoši tehniskie noteikumi, ko plānots ieviest 2021. gadā.

Pagājušās nedēļas nogalē "Alfa Romeo" rīkotā pasākumā Markione tikās ar F1 priekšsēdētāju Čeisu Keriju. Lai gan šobrīd abas puses aizvien nav vienisprātis par to, kā būtu jānotiek F1 attīstībai, Markione ir cerību pilns, ka izdosies rast kopsaucēju. Reizē gan viņš atgādina, ka pretējā gadījumā "Ferrari" ir gatava aiziet.

"Mums ir dialogs, kas turpinās, un mums aizvien ir pietiekami daudz laika, lai atrastu risinājumu viedokļu atšķirībām," saka Markione. "Mūsu nostāja ir skaidra - līgums, ko noslēdzām ar "Sauber", ir līdz 2020. gada beigām, gadījumam, ja pēc tam "Ferrari" vairs nebūs F1 čempionātā. Šāda iespējamība ir nopietna. Mūsu skatījums uz nākotni atšķiras un ne maz, bet mums abiem ar Čeisu ir pārliecība, ka atradīsim kopēju risinājumu, kas nāks par labu čempionātam."

Markione norāda, ka "Ferrari" rūpnīcai vitāli svarīga ir tehnoloģiju attīstīšana, līdz ar to "Formula 1" tai vairs nebūtu saistoša, ja spēkā stātos pārlieku lieli ierobežojumi, kas liegtu to īstenot.

"Mēs skaidri esam norādījuši uz punktiem, kuros "Ferrari" nevar piekāpties," skaidro Markione. "Viens no svarīgākajiem ir tehnoloģiju attīstības, kas mūsu gadījumā ir izšķirošais. Mēs nedrīkstam mašīnas padarīt tik līdzvērtīgas, ka tās vairs nav iespējams atšķirt no tehnoloģiskā viedokļa. "Ferrari" pamats ir tehniskā attīstība. Ja šeit virziens nebūs tāds, "Ferrari" atradīs citus veidus, kā nodemonstrēt savas spējas trasē. Šobrīd esam dubultojuši ieguldījumu, lai atrastu risinājumu kopā ar Čeisu, taču mēs neatteiksimies no saviem mērķiem."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...