Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Mūsu mašīnas riepas "ēd" vairāk nekā citas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Mūsu mašīnas riepas "ēd" vairāk nekā citas"
Sebastians Fetels. Foto: Facebook.com/ScuderiaFerrari

Sebastians Fetels, kurš piecus posmus pirms sezonas beigām ir 50 punktus aiz līdera Lūisa Hamiltona, pēc piektdien aizvadītajiem treniņiem Japānā, Suzukas trasē atzinis, ka "Ferrari" sacīkšu mašīnas šajā trasē ir nesaudzīgākas pret riepām nekā citu komandu spēkrati.

Lai palielinātu cerības uzvarēt, "Ferrari" vienība, veicot riepu komplektu izvēli Japānas posmam, izvēlējusies agresīvu stratēģiju - tā nolēma uz Suzukas trasi vest maksimāli pieļaujamos desmit komplektus ar supermīkstā sastāva riepām, taču pēc treniņiem no pārējām riepām vienībai atlicis vairs tikai viens jauns mīkstā un viens jauns vidēji cietā sastāva riepu komplekts.

"Šodien mums abiem ar komandas biedru Kimi Raikonenu mašīnas par daudz slīdēja un līdz ar to vairāk "noēda" riepas," stāsta Fetels. "Domāju, ka mums riepas šobrīd dilst straujāk nekā pārējām komandām. Citādi viss bija labi, nebija aizķeršanos, tehnisku problēmu ar mašīnu vai kā tāda, tāpēc varam turpināt koncentrēties iesāktajam darbam un mēģināt dabūt no šīs mašīnas ārā visu, kas vēl dabūjams."

Piektdienu Fetels pabeidza vairāk nekā 0.8 sekundes zaudējot savam sīvākajam sāncensim Hamiltonam no "Mercedes" vienības, kurš treniņbraucienu laikā izskatījās ļoti ātrs un abās sesijās sasniedza labākos rezultātus. Fetels gan neizslēdz, ka arī viņam ir izredzes sestdien cīnīties par uzvaru kvalifikācijā.

"Domāju, mēs šobrīd zinām, uz ko mašīna ir spējīga," stāsta vācietis. "Uz to arī jākoncentrējas un jādara viss, lai iegūtu iespējami labāku starta vietu. Būtu lieliski, ja varētu izcīnīt "pole position", bet, ja nē, tad jābūt uzreiz aizmugurē un jācenšās kaut ko paveikt no tādas pozīcijas."

Kvalifikācijas braucieni Japānā startēs sestdien plkst. 9:00 no rīta pēc Latvijas laika, bet sacensību starts svētdien plkst. 08:10.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...