Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Tikai "Mercedes" vai "McLaren" var atnest man trešo F1 titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Tikai "Mercedes" vai "McLaren" var atnest man trešo F1 titulu"
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Fernando Alonso šobrīd aizvada savu otro sezonu "McLaren" komandas sastāvā, taču atzīst, ka lēmums savulaik aiziet no "Ferrari" bijis pareizs. Divkārtējais F1 čempions uzskata, ka trešo titulu viņam var atnest tikai "Mercedes" vai "McLaren" komandas.

Savus vienīgos titulus Alonso guva "Renault" komandas sastāvā 2005. un 2006. gadā, taču turpinājumā, lai gan gūtas uzvaras posmos, šo panākumu viņam nav izdevies atkārto jau desmitgadi.

Piecas sezonas Alonso pavadīja "Ferrari" vienībā, šajā laikā gūstot 11 uzvaras un trīs reizes iegūstot otro vietu F1 pasaules čempionātā, taču līdz titulam aizcīnīties tā arī neizdevās. 2014. gadā Alonso nolēma pamest "Ferrari", lai nākamajā sezonā pievienotos "McLaren", kas tobrīd bija atteikušies no "Mercedes" dzinējiem un uzsākuši sadarbību ar "Honda".

"Man toreiz izrādījās taisnība," atzīst Alonso. "Man bija taisnība un es jutu, ka tā vajag. 2014. gadā es pieņēmu lēmumu, lai gan tobrīd man vēl bija līgums uz diviem gadiem, un es jutu, ka tas ir īstais brīdis doties prom. Lai kādus rezultātus viņi nesasniedza 2015. gadā un nesasniegs turpmāk, mans pavadītais laiks tur bija fantastisks un gribēju noslēgt savu laiku šajā komandā ar šādu sajūtu."

Lai gan pagaidām "McLaren" sastāvā Alonso nav izdevies tikt pat pie pjedestāliem, komanda ir progresējusi un nākotnē varbūt spēs iesaistīties cīņā par uzvarām.

"Katru nākamo sezonu stress bija lielāks, jo uzvarēt neizdevās un izskatījās, ka tā ir manis paša vaina," "Ferrari" komandā pavadīto laiku atceras Alonso. "Šobrīd man nav atvieglojums tādēļ, ka viņi aizvien nespēj uzvarēt vai viņiem atgadās citas problēmas. Es "Ferrari" nevēlu nekādas problēmas, jo tā ir komanda, kas vienmēr paliks manā sirdī. Bet, ja runājam par manām cerībām uz trešo pasaules čempiona titulu, lai to iegūtu, jābrauc vai nu "Mercedes" vai "McLaren-Honda" sastāvā. Tāds ir mans viedoklis, un es jūtu, ka lēmums bija pareizs."

Pašlaik Alonso F1 kopvērtējumā ieņem 13. vietu un jau šobrīd guvis aptuveni divreiz vairāk punktus nekā visā 2015. gada sezonā.

Izmantotie resursi:
NBC Sports | News, Video, Now