Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Norisam ātrākais aplis F1 treniņā Silverstonā, Cunoda izraisa sarkanos karogus

Juris Grīns
Juris Grīns

Norisam ātrākais aplis F1 treniņā Silverstonā, Cunoda izraisa sarkanos karogus
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Lielbritānijā sākusies F1 pasaules čempionāta 12. posma nedēļas nogale, un pirmajos treniņbraucienos ātrāko apļa laiku sasniedza "McLaren" pilots Lando Noriss. Juki Cunoda tikmēr izraisīja sarkano karogu periodu, izslīdot no trases un paliekot grants joslā.

Apstākļi Silverstonā bija vēsi. No rīta arī uzlija, taču treniņš tika aizvadīts sausā trasē. Apstākļi, vismaz sākotnēji, bija visai sarežģīti, bet vēlāk braucēju apļu laiku uzlabojās.

Noriss beigās sasniedza rezultātu 1:27.420, par 0.134 sekundēm pārspējot "Aston Martin" pilotu Lensu Strolu, kamēr trešo vietu ieņēma Oskars Piastri un ceturto - Makss Verstapens. Iepriekšējā posma uzvarētājs Džordžs Rasels bija piektais ātrākais, bet Šarls Leklērs ar astoto rezultātu bija labākais no "Ferrari" pārstāvjiem.

"McLaren" pilots Piastri arī piedzīvoja tehniskas problēmas, kad hidraulikas defekta dēļ apstājās boksu celiņā.

Jau pirmajās desmit minūtēs tika izkārti sarkanie karogi, kad RB komandas braucējs Cunoda izslīdēja grants joslā un nevarēja tikt no tās ārā. Mašīnas evakuēšana prasīja aptuveni astoņas minūtes, pēc kā atkal varēja plīvot zaļie karogi.

Treniņā piedalījās četri juniori. Ātrākais no tiem bija Olivers Bērmans, kurš nupat ticis pie līguma ar "Haas" komandu uz nākamo F1 sezonu. Viņam 14. vieta. Tāpat trasē devās Džeks Dūens ("Alpine"), Franko Kolanpinto ("Williams") un Isaks Hadžars ("Red Bull"). Šie sportisti bija lēnākie, pārspējot vien neveiksmi piedzīvojušo Cunodu.

Šovakar plkst. 18:00 pēc Latvijas laika sāksies otrais treniņš, kvalifikācija sestdien plkst. 17:00 un sacīkste svētdien plkst. 17:00. Šajā nedēļas nogalē Silverstonā liela nokrišņu iespējamība.

Lielbritānijas GP pirmais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv