Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pārsteigumiem bagātā kvalifikācijā uzvar Rosbergs

Juris Grīns
Juris Grīns

Pārsteigumiem bagātā kvalifikācijā uzvar Rosbergs
Kvalifikācijas ātrākie braucēji
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan F1 čempionāta līderis Niko Rosbergs izcīnīja uzvaru Lielbritānijas "Grand Prix" kvalifikācijā, visas trīs sesijas lietus sagādāja ne mazums pārsteigumu. Rezultātā, no otrās vietas svētdien Silverstounā startēs Sebastjans Fetels, bet mājinieks Luiss Hamiltons kļūdījās ar stratēģiju un atkrita uz sesto vietu, lai gan vēl īsi pirms kvalifikācijas beigām atradās drošā vadībā.

Kvalifikācija sākās mitrā trasē, taču pēdējās minūtēs kļuva skaidrs, ka ir iespējams pabraukt ar slikiem. Visi bija spiesti atgriezties trasē, lai pēdējā brīdī uzlabotu savus rezultātus, jo pretējā gadījumā bija gandrīz garantēta palikšana ārpus "Top 16".

Parasti šī sesija lielus pārsteigumu nenes, taču šoreiz bija citādi. Nākamajā kārtā neiekļuva neviens no "Ferrari" un "Williams" komandu braucējiem, turklāt tikai ar 15. un 16. vietu otrajā kvalifikācijas daļā iekļuva "Red Bull" braucēji Daniels Rikjardo un Sebastjans Fetels. Fernando Alonso savā izšķirošajā aplī izbrauca no trases un jau asfaltētajā drošības joslā saslīdēja. Tālāk netika arī viņa komandas biedrs Kimi Raikonens, Felipe Masa un Valterī Botass.

Toties pārsteigumu sarūpēja "Marussia" vienība, kas nākamajai kārtai kvalificējās ceturtajā un sestajā vietā. "Mercedes" piloti, par spīti grūtajiem apstākļiem, iekļuva pirmajā trijniekā. Ātrākais bija Niko Rosbergs (1:40.380), kuram sekoja Daņila Kvjats (+0.652) no "Toro Rosso" un Luiss Hamiltons (+0.678).

Pirms otrās kvalifikācijas kārtas atkal nolija lietus, bet sesijas laikā tā sāka žūt. Pēdējās minūtēs atkal bija iespējams braukt ar slikiem un cīņu par "Top 10" tas padarīja interesantāku, taču šoreiz lieli pārsteigumi izpalika. Tiesa, patīkami atkal pārsteidza "Marussia" braucēji - Žils Bjanki kvalificējās sacīkstei 12. pozīcijā, bet Makss Čiltons palika uzreiz aiz komandas biedra. Ātrākais bija Hamiltons (1:34.870), kuram sekoja Rosbergs (+0.309) un Fetels (+1.540).

Arī šajā sesijā no trases izlidoja un turpat palika viena no "Sauber" formulām. Ja pirmajā sesijā grantī palika Adrians Zutils, tad šoreiz tas bija Estbans Gutjeress, kurš nesavaldīja auto brīdī, kad laida garām vienu no "Red Bull" formulām, izslīdēja zālienā un atmuguriski ietriecās metāla barjerā. Tāpat trases malā sesiju pabeidza "Lotus" pilots Pastors Maldonado, kurš izslīdēja grants joslā.

Trešajā kārtā trase aizvien bija mitra, taču braukt varēja ar slikiem. Pēc pirmajiem apļiem ātrāko rezultātu sasniedza Hamiltons (1:39.232), no kura nepilnas 0.2 sekundes tobrīd atpalika komandas biedrs Rosbergs. Līdz sesijas beigām bija atlikušas aptuveni piecas minūtes, kad lietus atsākās, un visi atgriezās boksos, jo bija skaidrs, ka tādos apstākļos uzlabot rezultātus nebūs iespējams.

Tomēr notika negaidītais, jo pašās beigās Sebastjanam Fetelam izdevās sasniegt pirmo vietu. Kā izrādījās, pēdējais sektors bija daudz sausāks nekā daudzi domāja! Tomēr mirkli vēlāk "pole position" burtiski izrāva Niko Rosbergs, atstājot Fetelu otrajā vietā.

Džensons Batons no "McLaren" pēdējā momentā kvalificējās trešajai starta vietai, ceturto izcīnīja "Force India" braucējs Niko Hilkenbergs, bet uz piekto vietu pacēlās Batona pārinieks Kevins Magnusens. Hamiltons kļūdījās nedodoties trasē pašās beigās un atkrita uz sesto vietu.

Lielbritānijas "Grand Prix" kvalifikācija

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Nico RosbergMercedes1:35.766
2.Sebastian VettelRed Bull+1.620
3.Jenson ButtonMcLaren+2.434
4.Nico HulkenbergForce India+2.563
5.Kevin MagnussenMcLaren+2.651
6.Lewis HamiltonMercedes+3.466
7.Sergio PerezForce India+4.691
8.Daniel RicciardoRed Bull+4.840
9.Daniil KvyatToro Rosso+4.941
10.Jean-Eric VergneToro Rosso+5.089

Pārējās starta vietas:

VietaPilotsKomanda
11.Romain GrosjeanLotus
12.Jules BianchiMarussia
13.Max ChiltonMarussia
14.Esteban GutierrezSauber
15.Pastor MaldonadoLotus
16.Adrian SutilSauber
17.Valtteri BottasWilliams
18.Felipe MassaWilliams
19.Fernando AlonsoFerrari
20.Kimi RaikkonenFerrari
21.Kamui KobayashiCaterham
22.Marcus EricssonCaterham

  -3 [+] [-]

, 2014-07-05 16:10, pirms 10 gadiem
Rīt varētu būt laba gonka, ja saglabāsies lietains laiks. Ceru,ka Vettels lietainos laika apstākļos ierādīs vietu meršiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-07-05 16:38, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: joks?
Pie tam diezgan slikts.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-05 16:47, pirms 10 gadiem
Ferrari vienkarsi zveraa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-05 18:40, pirms 10 gadiem
Vnk murgs, ne kvalifikācija.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-05 19:00, pirms 10 gadiem
Prikwans rakstīja: Nekāds joks.

Fetela troļļi jau apnikuši. Tākā tādi bērni heito. Fetels ar ātru, vai lēnu mašīnu ir tāpat izcils braucējs, ko var redzēt gandrži katrā sacīkstē. Viņš uzņemas riskus, un veic visai daudz apdzīšanu momentus.

Pretīgi lasīt, šīto Latvijas lauku TV F1 fanu pārgudrības. Jūs lielākā daļa te esat netīri pāķi ar trulu PSRS smadzeni.
Labi,ka vismaz te ir viens profesors,no pilsētas,protams.Ko nu mēs,laucinieki ))))

  +1 [+] [-]

, 2014-07-05 19:19, pirms 10 gadiem
Prikwans rakstīja: Fetels ar ātru, vai lēnu mašīnu ir tāpat izcils braucējs, ko var redzēt gandrži katrā sacīkstē. Viņš uzņemas riskus, un veic visai daudz apdzīšanu momentus.
"Viņš uzņemas riskus, un veic visai daudz apdzīšanu momentus"
Pateici tā ka viņš būtu vienīgais ,kas ko tādu dara Risks ir raksturīgs šim sporta veidam. Pie tam 10+ gadus atpakaļ, ja braucējs nevarētu izdarīt iepriekš minēto viņš būtu "nulle".

P.S.
Ja, teiksi ka Mercedes neapdzen un tikai brauc pa priekšu, tad to pašu varētu teikt par RedBull iepriekšējās sezonās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-05 22:48, pirms 10 gadiem
kas tas vsp par murgu, kur ferrari, kur williams...

     [+] [-]

, 2014-07-06 01:08, pirms 10 gadiem
Marussia tagad ir slavas zenītā. ferrari laikam speciāli saviem faniem sagādājis pārsteigumu, lai Moncas posmu likvidētu no kalendāra
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja