Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Lotus" lauž līgumu ar "Renault" un vienojas par "Mercedes" motoru izmantošanu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" lauž līgumu ar "Renault" un vienojas par "Mercedes" motoru izmantošanu
"Lotus" F1 auto
Foto: LaPresse/Scanpix

"Mercedes" rūpnīca ir piekritusi piegādāt savus F1 motorus "Lotus" komandai, kas līdz šim izmantoja "Renault" dzinējus.

"Lotus" veica sarunas ar "Mercedes" jau vairākas nedēļas, pēc tam, kad šīs F1 sezonas starts padevās ļoti sarūgtinošs. Vienošanās abu pušu starpā ir panākta un "Lotus" sāks izmantot "Mercedes" turbo motorus 2015. gadā.

Šobrīd vēl netiek atklātas sīkākas līguma detaļas un tāpat vēl tiek strādāts pie līguma laušanas ar "Renault", jo jau iepriekš bija zināms, ka abu pušu starpā noslēgtais kontrakts ir ilgtermiņa. Tajā pašā laikā tiek ziņots, ka situācijai ir atrasts risinājums un nokārtojamas vairs tikai formalitātes.

Lai gan "Renault" līdz ar to provizoriski paliek ar trim apkalpojamajām F1 komandām, tas drīzāk varētu nākt par labu, jo turpmāk būs iespēja koncentrēties darbam ar vienīgu faktisko "rūpnīcas" vienību "Red Bull". Nav noslēpums, ka "Lotus" komanda nebija mierā ar šādu "Red Bull" īpašo statusu.

Tāpat "Renault" nolieguši, ka šķiršanās no "Lotus" varētu finansiāli tik negatīvi ietekmēt F1 programmu, kas tas traucētu motoru attīstīšanu.

Ilgtermiņā "Renault" gan plāno atrast ceturto sadarbības partneri. Jau šobrīd tiek ziņots, ka "Renault" varētu piegādāt motorus un citas detaļas jaunajai rumāņu komandai "Forza Rossa", kas cer ienākt F1 čempionātā kādā no nākamajām sezonām.

"Renault" motorus šogad izmanto arī "Toro Rosso" un "Caterham" komandas.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...