Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mikas Hakinena dēls pamet kartingu un pievēršas futbolam

Juris Grīns
Juris Grīns

Mikas Hakinena dēls pamet kartingu un pievēršas futbolam
Hugo un Mika Hakineni
Foto: motorsport-total.com

Divkārtējā F1 pasaules čempiona Mikas Hakinena dēls ir pārtraucis karjeru kartingā, lai pievērstos futbolam. Tas nozīmē, ka vismaz tuvākās desmitgades laikā Hakinena vārdu neredzēsim atgriežoties autosporta elitē.

Hugo Hakinenam šobrīd ir jau 15 gadi un vairākas iepriekšējās sezonas viņš pavadīja startējot kartinga sacensībās Francijā. Lai gan viņam izdevās gūt arī šādus tādus panākumus, Hugo tomēr nolēmis savu ķiveri likt malā. Viņa tēvs skaidro, ka jaunajam censonim pietrūcis kaisles pret autosportu, kas nepieciešama, lai gūtu tajā augstus sasniegumus.

"Hugo izmēģināja spēkus kartingā un spēja pabraukt ātri, tomēr šī nav viņa sfēra," savā blogā raksta Hakinens. "Viņam ir 15 gadi un viņa kaisle ir futbols. Viņš vēlas mēģināt kļūt par profesionālu futbolistu un es viņu šajā ziņā atbalstīšu."

Ja Hugo vēlētos kļūt par profesionālu autosportistu, viņa tēvs varētu sniegt ne vien daudz labus padomus, kā kļūt par uzvarētāju, bet arī izmantot savu ietekmi, lai bīdītu dēlu pa karjeras kāpnēm. Tomēr 1998. un 1999. gada F1 čempions neesot saskumis par sava dēl nevēlēšanos veidot karjeru autosportā.

"Es neņemu pie sirds to, ka viņš negrib būt profesionāls autosportists, lai gan es būtu viņu atbalstījis, ja viņš to būtu vēlējies," atzīst Mika Hakinens. "Cilvēki taču vienmēr atbalsta savus bērnus, vai ne tā? Tagad mans atbalsts būs viņa iecerēm kļūt par futbolistu. Atbalstīšu gan viņu, gan Valteri."

Kā zināms, Hakinens palīdz veidot karjeru arī F1 pilotam Valteri Botasam, kurš jau sevi pierādījis kā viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes braucējiem.

Izmantotie resursi:
sports.vice.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja