Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" vadītājs: "Mums izmisīgi vajag labu motoru"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" vadītājs: "Mums izmisīgi vajag labu motoru"
Foto: AP/Scanpix

"Red Bull" vienības vadītājs Kristians Horners izteicies, ka uz 2018. gada "Formula 1" sezonu viņa komandai izmisīgi nepieciešams jaudīgs dzinējs, jo tikai tādā veidā tā būs spējīga konkurēt ar "Mercedes" un "Ferrari". Tāpat jāuzlabo sacīkšu mašīnu izturība.

"Red Bull" piloti šogad uzvarēja kopumā trīs posmos, divus panākumus sezonas otrajā pusē Malaizijā un Meksikā sarūpējot Maksam Verstapenam. Kopš tā brīža komandas sniegums kritās - jau Brazīlijā bija skaidrs, ka dzinējs nav pietiekami uzlabots šai trasei un situācija nekļuva labāka arī finālsacīkstēs Abū Dabī, kur galvenais klupšanas akmens "Red Bull" izmantotajiem "Renault" motoriem bija garās taisnes.

"Brazīlijas trase ir jūtīga pret motora jaudu, bet Abū Dabī "Mercedes" bija klasi pārāki par visiem," skaidro Horners. "Ja klausījāties viņu radio sarunu saturu, atliek tikai paskatīties, ko viņi spēja paveikt kaut vai vidējā trases sektorā, kad dzinēji darbojās ar pilnu jaudu. Viņi spēja braukt pussekundi ātrāk vai lēnāk, atkarībā no tā, kādā režīmā tobrīd tika darbināts motors. Cepuri nost viņu priekšā. Šajā sfērā viņi padara darbu lieliski. Dzinēju veiktspēja ir mūsu lielākā atšķirība."

Rikjardo cerības F1 kopvērtējumā ierindoties priekšā "Ferrari" pilotam Kimi Raikonenam pagaisa, kad mašīnai pēdējā posmā radās problēmas ar hidrauliku un nācās izstāties. Rezultātā ceturtās un piektās vietas ieguvējus sezonas izskaņā šķīra tikai pieci punkti.

"Izturības problēmu dēļ šogad neesam pabeiguši pārāk daudzus posmus," saka Horners. "Mūsu mašīna ir aizvedusi līdz 13 pjedestāliem, bet 13 reizes nav sasniegusi finišu, tāpēc ar nepacietību gaidām "RB14" modeli. Izturība šosezon mums izmaksājusi dārgi, ņemot vērā, ka katras nepabeigtās sacīkstes nozīmē vidēji zaudētus 10 līdz 12 punktus. Nav jābūt matemātikas profesoram, lai spētu aprēķināt, cik esam pazaudējuši."

"Red Bull" boss norāda, kas nākamgad spēlēs izšķirošo lomu cīņā par uzvarām un tituliem: "Izturība būs nākamā gada viens no galvenajiem stūrakmeņiem, tāpat ir svarīgi turpināt attīstīt šasiju. Galvenais, ka mums izmisīgi nepieciešams dzinējs, kam ir pietiekama veiktspēja."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...