Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas F1 posms vismaz līdz 2030. gadam notiks Sanpaulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Brazīlijas F1 posms vismaz līdz 2030. gadam notiks Sanpaulu
Foto: Motorsport.com

F1 čempionāts noslēdzis jaunu līgumu uz pieciem gadiem par Brazīlijas posma rīkošanu Sanpaulu. Līdz ar to Interlagosas trase nodrošinājusi vietu kalendārā vismaz līdz 2030. gadam.

Tagadējo līgumu trases pārstāvji ar F1 parakstīja 2020. gadā, arī toreiz tas bija uz pieciem gadiem. Pirms tam šī posma rīkotājiem nebija jāmaksā dalības maksa, taču jaunā līguma ietvaros sastāda vairāk kā trīs miljonus eiro gadā. Kopš tā laika posma pārsaukts par Sanpaulu GP.

Tagad parakstīts jauns kontrakts vēl uz pieciem gadiem. Lai gan iepriekš izskanēja runas, ka sacensības varētu tikt pārceltas uz Riodežaneiro, šobrīd noskaidrojies, ka vismaz uz šo termiņu tās aizvien paliks Sanpaulu.

Interlagosas trasē Brazīlijas F1 čempionāta posms notika jau tā pirmsākumos - no 1973. līdz 1977. gadam, pēc tam atkal 1979. un 1980. gadā, un tad atgriezās 1990. gadā. Kopš tā laika posma norises vieta nav mainījusies. Pārējos gadus sacīkstes tika rīkotas Riodežaineiro, Žakarepagvas trasē, kas pirms kāda laika tika nojaukta.

Iepriekšējos divus gadus Brazīlijā uzvaras bija guvusi "Mercedes" komanda, pērn savu pirmo un līdz šim vienīgo panākumu svinot Džordžam Raselam. Savukārt Makss Verstapens, kurš uzvarēja svētdien, pirms tam šeit bija triumfējis tikai 2019. gadā. Visvairāk uzvaru Brazīlijas posmā guvis Alēns Prosts - sešas, taču jāpiezīmē, ka piecas no tām tika izcīnītas Žakarepagvā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv