Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo tomēr nolemj pabeigt sezonu "Red Bull" sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo tomēr nolemj pabeigt sezonu "Red Bull" sastāvā
Daniels Rikjardo. Foto: Facebook.com/redbullracing

F1 pilots Daniels Rikjardo tomēr piedalīsies noslēdzošajos divos 2018. gada sezonas posmos, lai gan pēc Meksikas "Grand Prix" paziņoja, ka atdos savu vietu "Red Bull" komandā Pjēram Gaslī.

Meksikas posmā Rikjardo bija cerības cīnīties par pjedestālu, taču tehnisku problēmu dēļ viņš sacīkstes nepabeidza, līdzīgi kā daudzās citās sacīkstēs šajā gadā. Pēc finiša sportists paziņoja, ka viņa mašīna esot nolādēta, viņa pacietība ir galā un turpmāk ar to varēs braukt Gaslī, kurš gatavojas nomainīt austrālieti nākamajā sezonā.

Tagad Rikjardo savā "Instagram" kontā ievietojis īsu video, kurā paziņojis, ka pirms pievienošanās "Renault" komandai tomēr pabeigs sezonu "Red Bull" sastāvā, atbilstoši līgumam.

"Es piedalīšos pēdējos divos sezonas posmos," viņš saka. "Šogad bijuši gan kāpumi, gan kritumi - diemžēl vairāk tomēr kritumi. Neliegšos, ka tas mani sāpina. Es piedalīšos nākamajos posmos. Vienkārši man patiešām vajadzēja dažas dienas atpūsties. Tagad jūtos labi."

Kopvērtējuma tabulā Rikjardo pirms sacīkstēm Brazīlijā un Abū Dabī ieņem sesto pozīciju, turklāt priekšā esošajam komandas biedram Maksam Verstapenam ir par 70 punktiem vairāk, kamēr tuvākais sekotājs Niko Hilkenbergs atpaliek 77 punktus. Tas nozīmē, ka austrālietis jau ir garantējis sesto vietu. Šogad viņš uzvarējis divos posmos, Ķīnā un Monako, bet astoņas reizes izstājies, galvenokārt tehnisku problēmu dēļ.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...