Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komanda "Rodin Carlin" vienu no pilotu vietām bija rezervējusi sievietei

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komanda "Rodin Carlin" vienu no pilotu vietām bija rezervējusi sievietei
Džeimija Čadvika. Foto: W Series

"Rodin Carlin" bija viena no trim jaunajām F1 komandām, kuras pieteikumu dalībai čempionātā Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) noraidīja. Ja šai vienībai tiktu dota iespēja startēt F1, plāns paredzēja, ka vienu no vietām sastāvā ieņemtu sieviete.

Atteikumu nav saņēmusi vienīgi "Andretti Caddilac" komanda, kamēr "Rodin Carlin", "Hitech" un LKYSUNZ pieteikumi ir noraidīti. Šīm komandām pavisam noteikti netiks ļauts ienākt F1 čempionātā.

"Rodin Cars" ir Jaunzēlandē bāzēts ražotājs, kas pazīstams ar tādiem sacīkšu spēkratiem kā "FZed" un "FZero". Šī gada sākumā tika paziņots, ka "Rodin" investējusi junioru formulu komandā "Carlin Motorsport", kļūstot par tās galveno līdzīpašnieci. Līdz ar to tā F3 un F2 čempionātos jau šajā sezonā startēja ar nosaukumu "Rodin Carlin", tomēr iepriekš publiski neafišēja, ka iesniegusi pieteikumu dalībai "Formulā 1".

Tagad noskaidrojies, ka savas F1 sacīkšu mašīnas "Rodin Carlin" grasījās būvēt rūpnīcā Jaunzēlandē, kur tai ir pat privāta testu trase. Lai gan komandai būtu sava dzinēju nodaļa, ražot savus F1 motorus nebija tās plānā. Notikušas pārrunas par iespējamo sadarbību ar "Ferrari", lai gan nav zināms, cik tuvu sadarbībai abas puses bijušas.

Interesantākais, ka komanda bija nolēmusi vienu no savām pilotu vietām atstāt daiļā dzimuma pārstāvei. To visticamāk ieņemtu trīskārtējā "W Series" čempione Džeimija Čadvika. Tāpat uzņēmums atklāj citas interesantas nianses.

"Mēs bijām apņēmušies vienu vietu rezervēt sieviešu pilotei," atklāj "Rodin" rūpnīca. "Savā nometnē Jaunzēlandē testējām Liamu Lavsonu, Džeimiju Čadviku un Luisu Šarpu, kuri brauca gan ar F3, gan mūsu pašu "Rodin FZed" mašīnu, kas ir ātrāka par F2. Džeimija parādīja ļoti labu veikumu un, ja viņa būtu pieejama, mēs bez vilcināšanās dotu viņai vietu."

Tāpat rūpnīca uzskata, ka komandai būtu lieliskas iespējas attīstīt jaunos braucējus, pēc tam dodot tiem iespēju startēt F1, ņemot vērā, ka vienība jau tagad ir pārstāvēta F4, F3 un F2 kategorijās.

"Kamēr "Andretti" ir gara vēsture veiksmīgai dalībai Amerikas autosacīkstēs, mūsu programma piedāvā tiešu sasaisti starp Lielbritānijas un Eiropas čempionātiem un dalību F1," teikts paziņojumā.

Tikmēr par grandiozā projektu finansiālo pusi šaubas nav bijušas, pateicoties "Rodin" dibinātājam Deividam Dikeram, kura paša bagātība tiek lēsta vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru apmērā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

  -1 [+] [-]

, 2023-10-04 09:06, pirms gada
Laikam skumji, ka neredzēsim Džeimiju F1 trasēs, atpaliekot katrā aplī 3-5 sekundes.

     [+] [-]

, 2023-10-05 07:30, pirms gada
Īsā distancē ātruma ziņa viņa varbūt tik ļoti neatpaliktu, bet visu sacīksti fiziski neizvilktu, ja pat labi trenēti puiši F-1 jutās pārguruši.