Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" īpašos testos pārbaudīs Kubicas un Di Restas ātrumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" īpašos testos pārbaudīs Kubicas un Di Restas ātrumu
Felipe Masa zaudēs vietu "Williams" komandā?
Foto: EPA/Scanpix

"Williams" komanda uz nākamo sezonu vēlas nolīgt Robertu Kubicu vai Polu di Restu, bet, lai izlemtu, kuru no viņiem izvēlēties, abiem tiks dota iespēja veikt testus.

Šobrīd tieši "Williams" komandā palikusi iekārojamākā brīvā vieta, jo citās spēcīgākajās komandās nākamā gada piloti jau zināmi. Skaidrs, ka "Williams" rindās paliks Lenss Strols, kamēr Felipe Masa savu vietu varētu pazaudēt. Lai izlemtu, paturēt pieredzējušo brazīlieti vai tomēr aizstāt viņu ar citu pilotu, tiks rīkoti testi.

Poļu autosportists Kubica, kurš pēdējo F1 sezonu aizvadīja 2010. gadā, ir viens no kandidātiem uz Masas vietu. Viņam tiks dota iespēja divas dienas braukt ar 2014. gada specifikācijas formulu. Testi notiks Silverstounā un Hungaroringā.

Iepriekš par Kubicas nolīgšanu domāja arī "Renault", tomēr, kad parādījās iespēja parakstīt līgumu ar Karlosu Sainsu, francūži nekavējoties to izmantoja.

Tāpat testos tiks pārbaudīts skots Di Resta, kurš arī ir ar pieredzi Formulā 1, bet pilnu sezonu nav aizvadījis kopš 2013. gada.

Tiek ziņots, ka Masam gan ir reālas izredzes saglabāt vietu, ja Kubica vai Di Resta nebūs pietiekami ātri. Tāpat "Mercedes" mēģina ietekmēr "Williams" vadību, lai tā dotu iespēju vācu autoražotāja aizbildniecībā esošajam pilotam Paskālam Verleinam, kurš šosezon pārstāv "Sauber" krāsas, bet pērn brauca "Manor" sastāvā.

Izmantotie resursi:
Autosport