Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Pēc šādām neveiksmēm ir svarīgi spēt piecelties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Pēc šādām neveiksmēm ir svarīgi spēt piecelties"
Lūiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons, kurš pēc neveiksmes Malaizijā nonācis samērā grūtā situācijā cīņā par 2016. gada titulu, atzīst, ka šosezon piedzīvotais savā veidā ir pārbaudījums viņa raksturam un spējai atgūties pēc trieciena. Tāpat brits atzīst, ka ir gatavs pieņemt zaudējumu, ja augstāki spēki lems, ka viņš šogad nebūs F1 čempions.

Hamiltons demonstrēja lielisku sniegumu gan Malaizijas posma kvalifikācijā, gan sacīkstēs, kad sadeguša motora dēļ 41. aplī izstājās no pirmās pozīcijas. Rezultātā, tā vietā, lai, iespējams, atgūtu vadību sezonas kopvērtējumā, šobrīd viņš atkritis jau 23 punktus aiz otra "Mercedes" pilota Niko Rosberga. Līdz sezonas beigām ir pieci posmi, un Hamiltons atzīst, ka emocionāli šobrīd ir ļoti smags periods.

"Ir sajūta, ka iestājies īsts pagrimuma periods, un tāda sajūta ir visu šo gadu," neslēpj aizvadīto divu F1 sezonu čempions. "Es pilnībā jūtu, ka tas ir pārbaudījums manam raksturam. Tas ir pārbaudījums manam cīnītāja garam un man kā personībai, tas parādīs, kā es spēju atgūties, lai turpinātu cīņu. Nav svarīgi, kāda ir neveiksme, svarīgi, kā izdodas pēc tās piecelties kājās. Un tas neattiecas tikai uz mani, bet arī tiem cilvēkiem, kas strādā kopā ar mani. Es redzēju asaras mehāniķu acīs, tāpēc zinu, ka sāp mums visiem. Nevajag aizmirst, ko mēs kopā esam spējuši paveikt. Lai gan īstermiņā šī situācija neizskatās labi, varam saskatīt arī daudz pozitīvā, un līdz sezonas beigām vēl ir pieci posmi. Es nezinu, vai mani atlikušie divi dzinēji spēs to izturēt, bet es varu tikai cerēt uz to, un, ja man izdosies parādīt tādu sniegumu, kādu rādīju aizvadītās nedēļas nogalē, spēle vēl var nebūt beigusies."

Hamiltons sezonas sākumā arī saskārās ar dažādām neveiksmēm un bija nokļuvis pat 43 punktus aiz Rosberga, tomēr spēja atgūt zaudēto un pat nonākt F1 čempionāta vadībā. Viņš neslēpj, ka šobrīd sajūtas esot līdzīgas kā toreiz, kad pēc neveiksmju sērijas atkal sekoja veiksme.

"Mums bija problēmas arī sezonas pirmajā pusē, kad bija sajūta, ka viss izslīd cauri pirkstiem, un mēs neko nespējam darīt lietas labā," atzīst Hamiltons. "Tad mums bija labu rezultātu sērija, un pēc tam atkal sekoja kritiens, un tagad man atkal ir līdzīga sajūta kā toreiz Barselonas posmā. Man nav ne jausmas, kas notiks nākamo piecu posmu laikā. Varu tikai darīt to, ko darīju jau Malaizijā - uz sacīkstēm ierasties koncentrējies, cik vien iespējams, rādīt labu sniegumu un lūgties, lai Dievs visu saliek pa vietām. Es aizvien paļaujot uz Dievu, un tas ir milzīgs spēks."

Pēc Malaizijas "Grand Prix" finiša Hamiltons izteicās, ka, iespējams, kādi augstāki spēki negrib, lai viņš šogad kļūtu par čempionu. Dažas dienas vēlāk, kad emocijas norimušās, sportists šķiet nedaudz nomierinājies.

"Ja augstāki spēki negrib, lai esmu čempions, es pieņemšu to, neskatoties uz to, ko tā labā esmu ieguldījis," viņš saka. "Kamēr vien zināšu, ka esmu atdevis visu iespējamo un esmu darījis visu, ko varu, neko vairāk no sevis nevaru prasīt."

Cīņu par titulu Hamiltons un Rosbergs turpinās šo svētdien Japānā. Suzukas trasē iepriekšējos divus gadus uzvarējis tieši Hamiltons, tāpat viņš šajā "Grand Prix" triumfēja debijas sezonā 2007. gadā, kamēr Rosbergam Japānā uzvaru pagaidām nav.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2016-10-04 17:11, pirms 8 gadiem
kamēr viņš nav Ferrari, man vienalga. Maniis pēc kaut Verstapens paņem titulu.