Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA cieši seko līdzi vergu komandu darbībām

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA cieši seko līdzi vergu komandu darbībām
Foto: Racing Point Force India Formula One Team

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) pastiprināti seko līdzi tam, kā lielās rūpnīcas veido sadarbību ar mazajām F1 komandām, jo pastāv bažas, ka ar to palīdzību tās varētu apiet taupības noteikumus un spēt labāk attīstīt savus dzinējus.

"Vergu komandas" pēdējo gadu laikā kļuvusi par arvien aktuālāku tēmu. "Ferrari" šobrīd cieši sadarbojas ar "Haas" un arī "Sauber", kamēr "Mercedes" galvenā partnere ir tikko īpašniekus nomainījusī "Force India", kas tika pārsaukta par "Racing Point Force India".

Par sadarbību starp komandām īpaši sāka diskutēt tieši "Force India" maksātnespējas procesa laikā, kad "Renault", "McLaren" un "Williams" negaidīti atteicās parakstīt dokumentu par šīs komandas komerciālo tiesību saglabāšanu. Tās baidījās, ka jauno īpašnieku gādībā "Force India" varētu kļūt par vēl ciešāku "Mercedes" partneri, un vēlējās skaidrību, kādiem noteikumiem jāatbilst tā sauktajām "B" komandām.

Viena no potenciālajām problēmām ir tā, ka mazās komandas var palīdzēt rūpnīcām attīstīt dzinējus, izmantojot savus izpētes un attīstības resursus. Šāda nianse kļūtu vēl svarīgāka, kad F1 čempionātā tiks noteikti lielāki līdzekļu tēriņu ierobežojumi. Tādā gadījumā lielās komandas varētu iepludināt vairāk naudas savās "B" komandās, faktiski apejot noteikumus un turpinot dzinēju attīstīšanu ar vēl lielāku jaudu.

F1 sacīkšu direktors Čārlijs Vaitings norāda, ka FIA šo problēmu labi apzinās: "Par to mums ir jāuztraucas un par to ir jādiskutē. Viss sākās ar "Haas" un "Ferrari" sadarbību. Noteikumos bija "caurums" izpētes un attīstības jomas ierobežojumos, kas tagad jaunajām komandām ir atrisināts jautājums. "Haas" šajā ziņā spēja paveikt daudz vairāk nekā to varētu tagad. Tagad mēs dzirdam par aliansēm starp jau pastāvošajām komandām. Tam mums ir jāpievērš pastiprināta uzmanība."

"McLaren" boss Zaks Brauns atzīst, ka šī problēma viņu satrauc. Viņš uzskata, ka lielās rūpnīcas patiesi var atrast ceļu, kā legāli tērēt līdzekļus motoru attīstīšanai, tādā veidā faktiski uzreiz nostādot konkurentus zaudētāju lomā.

"Esmu ļoti satraukts," viņš saka. "Domāju, ka tieši tā notiks, ja FIA un F1 čempionāts tajā neiejauksies, jo mēs labi redzam, ka lielās komandas arvien ciešāk strādā ar mazajām, lai izveidotu ceļu, kā savādāk iztērēt savu naudu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | NASCAR News, Race Results,...

     [+] [-]

, 2018-09-05 17:41, pirms 6 gadiem
Kādi taupības noteikumi tad pašlaik ir ieviesti? Neesmu dzirdējis, ka būtu kādi tēriņu griesti.....