Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica: "Favorīts ir Masa"

Kubica: "Favorīts ir Masa"
Roberts Kubica
Foto: AFP

Poļu F-1 pilots Roberts Kubica, kurš pārstāv "BMW Sauber" vienību, uzskata, ka galvenais favorīts cīņā par čempiona titulu šogad ir "Ferrari" pilots Felipe Masa - pateicoties savam stabilajam sniegumam pēdējo sacīkšu laikā.

Masa čempionāta kopvērtējumā ir otrais, sešus punktus aiz līdera, brita Luisa Hamiltona no "McLaren", taču abiem pilotiem ir vienāds uzvaru skaits - pa četrām. Pēc parādītā snieguma Valensijas trasē, kur Masa startēja no pirmās pozīcijas un pārliecinoši uzvarēja, tieši viņš ir viens no galvenajiem favorītiem Beļģijas GP, kas notiks jau šajā nedēļas nogalē. Kubica uzskata, ka tieši parādītais sniegums padara Masu par galveno favorītu cīņā par titulu.

"Jau sezonas sākumā es teicu, ka, ja man jāliek nauda uz kādu pilotu, es liktu uz Masu. Un es pie tā palieku arī šobrīd. "Viss atkarīgs no formulas snieguma un tā, vai trase vairāk ir piemērota "McLaren" vai "Ferrari," šodien Spā sacīja polis, kurš čempionāta kopvērtējumā ieņem 4.vietu.

"Izšķirošo lomu šeit spēlēs otrie piloti - Kimi un Heiki. Kimi arvien ir spējīgs cīnīties par titulu, bet Heiki vairs īsti ne, tāpēc viņš, iespējams, varētu palīdzēt Luisam," spriež Kubica.

Nav noslēpums, ka F-1 pasaulē Masa netiek uzskatīts par pārāk stabilu pilotu - uzvaras mijas ar kļūdām un fatālām neveiksmēm. "Ja cilvēkiem pirms četriem gadiem ir radies viedokis par Masu, to ir grūti mainīt. Uzskatu, ka Felipe kā pilots ir pamatīgi progresējis un to pierāda šajā čempionātā. Un pēdējā laikā viņš brauc pa priekšu Kimi," uzsver poļu pilots.

Beļģijas GP notiks jau šosvētdien, 7.septemrī Spā trasē.

Izmantotie resursi:
autosport.com