Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Esmu noguris analizēt Hamiltona un Rosberga sadursmes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Esmu noguris analizēt Hamiltona un Rosberga sadursmes"
Toto Volfs
Foto: SIPA/Scanpix

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs pēc Austrijas "Grand Prix" pieredzētās Niko Rosberga un Lūisa Hamiltona sadursmes atzina, ka ir noguris no šādām lietām un pieļauj iespēju nākotnē sākt izmantot pavēles, lai izvairītos no iespējamajām avārijām.

Volfs šoreiz negrib uzvelt vainu vienam no saviem pilotiem, jo atzīst, ka viņam apnicis analizēt abu titula pretendentu avārijas. Tiesneši atzina, ka vainīgs ir Rosbergs, kurš nav atstājis Hamiltonam vietu trasē, par ko saņēma 10 sekunžu sodu un 2 soda punktus.

"Es nevēlos novelt vainu uz vienu vai otru," pēc sacensībām atzina Toto Volfs. "Tie ir sacensību saspringtākie brīži - pirmais vai arī pēdējais aplis. Tomēr esmu noguris to visu analizēt. Es vienkārši vairs negribu redzēt nevienu sadursmi viņu starpā."

Spānijas posmā Hamiltons un Rosbergs sadūrās jau startā, piedzīvojot izstāšanos. Arī Kanādas posma startā abu mašīnas nedaudz sadūrās, lai gan sacīkstes varēja turpināt. Austrijā Hamiltons pēc sadursmes kļuva par līderi un uzvarēja, bet Rosbergs ar nolauztu antispārnu finišēja ceturtais, lai gan pirms tam bija līderis, bet "Mercedes" varēja gūt drošu dubultuzvaru

Volfs atzīst, ka viens no veidiem, kā nākotnē izslēgt šādu negadījumu iespējamību, ir izlemt par labu komandas pavēlēm.

"Domāju, ka mūsu abi piloti ir vieni no labākajiem Formulā 1," neslēpj Volfs. "Mēs cenšamies izgatavot labāko mašīnu, mēģinām sasniegt limitus. Šoreiz es negribu nevienu vainot, jo ik reizi, kad skaties atkārtojumu vai onboard video, atklājas jaunas detaļas. Nevar viennozīmīgi pateikt, kurš ir vairāk vainīgs. Man ir personīgais viedoklis, taču es to neizklāstīšu. No šādām lietām nākotnē jāizvairās. Barselonā domāju, ka viņi ir saņēmuši mācību, bet tagad tas notika atkal. Jāizvērtē iespējamie varianti un viens no tiem ir pavēļu došana pilotiem, kad tas nepieciešams. Tas būtu nepopulārs lēmums, man pašam tas nepatiktu, jo es labprāt redzētu, kā viņi cīnās, taču, ja viņi to nevar izdarīt bez sadursmēm, tad šāds lēmums būs jāpieņem."

Pēc Austrijas posma Rosberga pārsvars pār Hamiltonu F1 kopvērtējuma galvgalī ir vairs tikai 11 punkti.

Izmantotie resursi:
F1i.com - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-04 12:40, pirms 8 gadiem
Kamēr Mersedess ir pārliecinoši labākie un pirmās divas kopvērtējumā netiek apdraudētas un konstruktoru kauss jau ir iegūts,lai tak cīnās savā starpā. Vismaz nav garlaicīgi. Nevajag aizmirst,ka viņi brauc priekš skatītājiem.

     [+] [-]

, 2016-07-04 12:43, pirms 8 gadiem
Gribetu redzet ,kaa Hamis paklausitu pavele

  +1 [+] [-]

, 2016-07-04 12:48, pirms 8 gadiem
Volfs šo kladzina jau trešo gadu, šī nav pirmā reize un arī ne pēdējā.

     [+] [-]

, 2016-07-04 12:48, pirms 8 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Kamēr Mersedess ir pārliecinoši labākie un pirmās divas kopvērtējumā netiek apdraudētas un konstruktoru kauss jau ir iegūts,lai tak cīnās savā starpā. Vismaz nav garlaicīgi. Nevajag aizmirst,ka viņi brauc priekš skatītājiem.
arī viņiem tās ir izmaksas, kuras nevēlas lieki pelielināt, neskatoties uz garantēto konstruktoru kausu

     [+] [-]

, 2016-07-04 13:08, pirms 8 gadiem
Vismaz 3 sadursmes šogad vēl var droši prognozēt.. Kamēr vien trasē būs blakus un neviens nebūs garantējis titulu, detaļas lidos.
Galvenais, lai dzinējus nesabojā (kaut gan starta vietu sods tikai Monako ir traģēdija), pārējais jau salīdzinoši "lēts prieks" skatītāju labā

  +1 [+] [-]

, 2016-07-04 13:36, pirms 8 gadiem
Daudzi līdzjutēji pēdējā desmitgadē, pat vairāk, ir zaudēti dēļ vienmuļām, pavēļu pārpilnām sezonām. Neskatoties uz papildus izmaksām, pie šādas situācijas, kad tomēr citas komandas nespēj reāli atņemt titulu, jāļauj līderiem cīnīties. tas dod to asumu, kuru grib redzēt daudzi skatītāji. Kontruktoru kauss ir kabatā, kāds no šiem būs čempions, bet, lai cīnās ar baudu. ja sāks kādam no viņiem diktēt, kuram kurš jāpalaiž vai jāsēž aizmugurē, tie būs komandas konflikti, nesaskaņās utml.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-04 14:15, pirms 8 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Kamēr Mersedess ir pārliecinoši labākie un pirmās divas kopvērtējumā netiek apdraudētas un konstruktoru kauss jau ir iegūts,lai tak cīnās savā starpā. Vismaz nav garlaicīgi. Nevajag aizmirst,ka viņi brauc priekš skatītājiem.
To arī teica N.Lauda, jo šobrīd Mercedes dara to, ko iznīcināja Ferrari un RedBull - ceļ F1 popularitāti. Un Lauda pat speciāli pieminēja, ka 2002.gadā Šumakers un Baričello tieši Austrijas GP pēdējā aplī iedūra nazi F1 mugurā, un RedBull to gandrīz piebeidza, tad šobrīd F1 ir pamodināta no komas, un sāk atveseļoties.
Atcerieties paši, kā bija Ferrari dominancē - 1/3 daļa no gonkām tika rādīti Tods ar Braunu, jo viņi izšķīra sacensību iznākumu nevis formulas trasē. Līdzīgi RedBull aizliedza cīņu, un kāpēc skatīties F1, ja čempions ir zināms, ja var F1 neskatīties, jo paralēli gāja MotoGP, kuru cīņas ir līdz pat pēdējam posmam par uzvaru čempionātā.
Volfam ir nav jāanalizē sadursmes, bet ir jāpavēro braucēju sasniegumi, piemēram, 2014.gadā Rosbergs nevienā gonkā nepārspēja Hamiltonu, 2015.gadā pēdējos posmos uzvarēja, jo otrs jau brauca čillā. Sadursmes notiek tikai tāpēc, ka Rosbergs cīnās GP2 stilā, kur neviens nerēķinās ar citiem pilotiem. Volfam Rosberga vietā ir jāliek Wehrlain un problēma būs atrisināta, jo diez vai Paskals būs gatavs vēl kaut vienu gadu braukt šrotā Manor, ja Williams būs brīvas abas vietas, Ferrari būs brīva viena vieta. 21 gadus jaunais Paskals pret Rosbergu ir ļoti labs un izdevīgs darījums.