Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alfa Romeo" gatavojas pilnībā nopirkt "Sauber" F1 komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alfa Romeo" gatavojas pilnībā nopirkt "Sauber" F1 komandu
Foto: AP/Scanpix

Itālijas autoražotājs "Alfa Romeo", kas tāpat kā "Ferrari", ietilpst "Fiat Chrysler" grupā, gatavojas pilnībā nopirkt F1 komandu "Sauber". Šobrīd gan informācija vēl neoficiāla.

Jau šobrīd "Sauber" izmanto "Ferrari" ražotos motorus, bet "Alfa Romeo" no šīs sezonas ir tās galvenais sponsors.

Šobrīd aizkulisēs notiek dažādas pārmaiņas. Par "Sauber" jauno tehnisko direktoru ar 1. jūliju kļūs Simone Resta, kurš līdz ar maija noslēgšanos atstāja darbu "Ferrari" rūpnīcā. Oficiāli viņš skaitījās automobiļu projektu koordinators, bet faktiski kopš 2014. gada nogales strādāja par galveno dizaineri. Karjeru F1 čempionātā Resta uzsāka jau 1998. gadā "Minardi" vienībā, bet "Ferrari" strādāja kopš 2001. gada.

Izdevums "Handelszeitung" tikmēr ziņo, ka mainījušies "Sauber" komandas īpašnieki. Līdz šim vienība piederēja noslēpumā tītajai investīciju kompānijai "Longbow Finance", savukārt tagad "Sauber" pieder kompānijai, kuras nosaukums ir "Islero Investments". Šīs izmaiņas arī oficiāli apstiprinājis "Longbow" boss Paskals Piči.

Lai gan Piči arī apstiprina, ka "tuvākajā nākotnē komanda paliks neatkarīga", neoficiāla informācija liecina, ka "Alfa Romeo" gatavojas pilnībā pārņemt savulaik Petera Zaubera izveidoto vienību, kas F1 čempionātā ar šādu nosaukumu startē kopš 1993. gada. "Handelszeitung" arī raksta, ka "Sauber" darbiniekiem ir ieplānota vizīte "Ferrari" bāzē Maranello.

Izmantotie resursi:
F1Today.net