Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" boss Volfs situācijas komandā dēļ tomēr devies uz Japānas posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" boss Volfs situācijas komandā dēļ tomēr devies uz Japānas posmu
Toto Volfs. Foto: Mercedes

Lai gan Toto Volfs bija ieplānojis nedoties uz F1 pasaules čempionāta posmu Japānā, pēdējā brīdī tomēr pārdomājis, ņemot vērā grūto situāciju, kādā šobrīd atrodas viņa vadītā "Mercedes" komanda.

"Mercedes" šogad ne vien nespēj konkurēt ar "Red Bull", bet atpaliek arī no "Ferrari" un pirmajos posmos labāk klājies arī "McLaren". Austrālijas posmā Lūiss Hamiltons izstājās ar beigtu motoru, bet Džordžs Rasels avarēja pēdējā aplī, cīnoties ar "Aston Martin" pilotu Fernando Alonso.

Iepriekšējos gadus Volfs mēdza izlaist pa kādam no tālajiem F1 posmiem un šogad bija plānojis klātienē neapmeklēt Japānas GP. Tomēr, ņemot vērā, cik smagi šobrīd klājas "Mercedes" vienībai, viņš tomēr pārdomājis un šonedēļ ieradies Suzukas trasē.

Volfs arī publiski neslēpj, ka situācija ir smaga. Dažos tas raisījis sajūtas, ka Volfs kļuvis par pesimistu.

"Viss ir diezgan sūdīgi," sacīja 52 gadus vecais austrietis. "Briti teiktu, "tā ir izaicinoša situācija". Tāpēc man jādomā par to, kā komunicēju, lai neuzliktu komandai vēl lielāku spiedienu. Tam, ka neesam konkurētspējīgi, nav nekāda sakara ar to, kā mēs strādājam."

Tāpat Volfs atzinīgi izteicies par saviem pilotiem, kuri pēc tik nepatīkamām sacensībām, kādas izvērsās Melburnā, spējuši ātri vien "savākties".

"Lūiss ir tik labs pilots, cik vien var būt," saka komandas boss. "No vienas puses ir ļoti sarūgtinoši redzēt, ka nespējam cīnīties, bet no otras - viņš paskatās pāri žogam, uz "Ferrari", un redz, ka tur viss ir diezgan labi. Tomēr šobrīd tā nav viņa prioritāte. Džordžs tikmēr ir vienkārši cīnītājs. Viņš zina, ka šī ir viņa vieta, un mēs situāciju vērsīsim par labu."

Pēc trim posmiem "Mercedes" ieņem ceturto pozīciju Konstruktoru kausā, tika par vienu punktu pārspējot "Aston Martin" komandu.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com