Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Es nemēģināju apdzīt Hamiltonu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Es nemēģināju apdzīt Hamiltonu"
Mirklis pirms Botasa un Hamiltona sadursmes
Foto: AFP/Scanpix

Somu pilots Valteri Botass, kurš Bahreinas "Grand Prix" startā izraisīja sadursmi ar Lūisu Hamiltonu, atzīst, ka tobrīd nemaz nav centies veikt apdzīšanu, bet gan aizsargājies no aizmugurē esošajiem konkurentiem. Kā zināms, "Williams" pilots par šo manevru saņēma "drive through" sodu, bet Hamiltons atkrita uz devīto pozīciju.

"Ja godīgi, es necentos viņu apdzīt," pēc finiša skaidroja Botass. "Tobrīd vairāk koncentrējos uz aizmugurē esošajām mašīnām un centos panākt, lai mani neviens no aizmugures neapdzen ne pa iekšmalu, ne ārmalu. Tieši tāpēc bremzēju vēlu. Iepriekš, kad esmu ievērojis konservatīvu pieeju, man jau ir gadījies, ka kāds pa vienu vai otru pusi tiek garām. Žēl, ka tā sanāca, jo tas man pašam maksāja pozīcijas, žēl arī Lūisa."

Hamiltons atzīst, ka tobrīd Botasu nemaz nav redzējis, tāpēc nav varējis izvairīties no sadursmes: "Nebiju īsti drošs, kas notika. Lai kas arī tur iekšmalā nenotiktu, tas atgadījās manā aklajā zonā un es to neredzēju."

Botass sacensības turpināja trešajā vietā, taču saņēma sodu, vēlāk finišējot devītais. Hamiltons, lai gan bija atkritis uz pirmā desmitnieka beigām, spēja aizcīnīties līdz trešajai vietai. Tikmēr uzvaru guva otrs "Mercedes" pilots Niko Rosbergs, kurš šobrīd kopvērtējumā ir izveidojis 17 punktu pārsvaru pār komandas biedru.

Lai gan sezonas sākums pašreizējam F1 čempionam nav izdevies perfekts, publiski viņš par to neuztraucas: "Ja godīgi, šobrīd mans noskaņojums ir bezrūpīgs. Ir tā kā ir, un tā nav liela bēda. Vēl tāls ceļš ejams. Atpalieku 17 punktus? Ir bijis daudz sliktāk. Abos pēdējos posmos esmu aizvadījis lieliskus kvalifikācijas braucienus un, manuprāt, arī formulas regulējumi sacīkstēm bijuši lieliski, taču to diemžēl neesmu spējis izmantot praksē. Gribu apsveikt Niko - šī viņam bija viegla diena. Es savukārt gaidīšu nākamo reizi, kad cīnīties."

Hamiltons arī atzina, ka sacensību otrajā pusē nav spējis sacensties ar otrajā vietā esošo "Ferrari" pilotu Kimi Raikonenu, jo viņa "Mercedes" formula bijusi bojāta. Šī iemesla dēļ mašīnas aizmugurējā daļa slīdējusi.

Tikmēr Bahreinas posma uzvarētājs Rosbergs, kuram, ieskaitot panākumus pērnās sezonas izskaņā, šī bija jau piektā uzvara pēc kārtas, atzīst, ka izdevies uzlabot startus.

"Esam daudz startājuši pie starta procedūrām, un esmu gandarīts, ka tas ir nostrādājis" viņš saka. "No trases netīrās puses padevās tiešām labs starts un tas lielā mērā izšķīra sacensību likteni. Pēc tam mašīnas veiktspēja bija lieliska, sajūtas bija labas, spēju kontrolēt tempu un droši aizbraukt līdz finišam. Par titulu šobrīd nedomāju, domāju par katrām sacīkstēm atsevišķi."

Izmantotie resursi:
Autosport
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...