Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons asi kritizē "Ferrari" izmēģināto drošības risinājumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons asi kritizē "Ferrari" izmēģināto drošības risinājumu
"Ferrari" testē "halo" aizsardzības risinājumu
Foto: skysports.com

Trīskārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons atzīst, ka jaunais pilota galvas aizsardzības risinājums, ko šajās dienās testos Barselonā izmēģina "Ferrari" komanda, ir neglītākās pārmaiņas, ko viņš jebkad šajā čempionātā ir redzējis.

Lai palīdzētu pilotiem izvairīties no letālām galvas traumām avārijās, šobrīd aktualizējies jautājums, kā varētu aizsargāt mašīnas kokpita atklāto daļu. Kimi Raikonens jau vakar izmēģināja tā saukto "halo" konceptu, kas ir kokpitu daļēji aizsedzošs rāmis.

Lai gan tieši Hamiltona pārstāvētā "Mercedes" komanda sākotnēji izdomāja "halo" aizsardzības risinājumu, pats britu autosportists jau iepriekš nostājies pret slēgtajiem kokpitiem un tamlīdzīgām idejām.

"Lūdzu, nē," vaicāts par nepieciešamību "halo" konceptu ieviest sacīkstēs, saka Hamiltons. "Šīs ir neglītākās pārmaiņas, kas veiktas mašīnai visā Formula 1 vēsturē. Es ļoti novērtēju to, kas ir darīts pilotu drošības uzlabošanai, bet ar to, kas ir šobrīd, pilnībā pietiek."

Hamiltons nebūt nav vienīgais, kurš nevēlētos "halo" koncepta turpmāko attīstīšanu. Niko Hilkenbergs izteicies, ka šādā veidā čempionāts tiekot "dezinficēts", kamēr Felipe Masa, kurš iepriekš pats guvis smagu galvas traumu un atbalstīja ideju par nepieciešamību uzlabot drošību, vakar atzina, ka šis konkrētais risinājums "neizskatās pārāk jauki".

Pats Raikonens, kurš ceturtdien testēja "halo" konceptu, norāda, ka šāda ierīce pilota redzamību īpaši nepasliktina, lai gan šis jautājums daudzus satraucis: "Redzamība, protams, kļūst citāda, nedaudz sliktāka tā ir priekšā, tomēr nedomāju, ka šī bija pēdējā risinājuma versija. Kopumā atšķirība ir pārsteidzoši neliela."

Šodien "halo" koncepta testēšanu turpina Sebastians Fetels.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

Vai "halo" drošības risinājumu vajadzētu ieviest F1 sacīkstēs?

  • 48

  • 126


  +4 [+] [-]

, 2016-03-04 13:51, pirms 9 gadiem
Ja tas netraucē pilotiem, bet uzlabo drošību, tad izskatam vairs nav nozīmes. Īpaši tagad, kad bolīds jau ir kļuvis tik ļoti vizuāli nepievilcīgs. Tur vispār komentāri un diskusijas ir liekas!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-04 14:56, pirms 9 gadiem
Pilnīgs cirks! Izskatās tik pat "labi" kā tās apkakles suņiem, kas līdzīgas lampu cokoliem, lai nelaizās. Būtu tad labāk attīstījuši ķiveres un nodrošinājuši, ka traktori trases malā nemētājas.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-04 15:58, pirms 9 gadiem
Īsti nesaprotu, kā var "redzamību īpaši nepasliktināt", ja centrālais balsts ir tieši pilota deguna prieksā. Bet nu par to, ka tas nesmuki izskatās gan vajadzētu uztraukties vismazāk

     [+] [-]

, 2016-03-04 16:25, pirms 9 gadiem
Bam Bam rakstīja: Īsti nesaprotu, kā var "redzamību īpaši nepasliktināt", ja centrālais balsts ir tieši pilota deguna prieksā. Bet nu par to, ka tas nesmuki izskatās gan vajadzētu uztraukties vismazāk
Alda Putniņa twitterī var redzēt bildi no pilots skata, ar redzamību ir labi

     [+] [-]

, 2016-03-04 18:02, pirms 9 gadiem
Masas gadijumaa taads risinaajums nebuutu liidzeejis..
Pat vel trakaak,vareetu atsisties un novirziit atsperes lidojumu uz leju un traapiit pa kjermeni.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-04 18:35, pirms 9 gadiem
Bam Bam rakstīja: Īsti nesaprotu, kā var "redzamību īpaši nepasliktināt", ja centrālais balsts ir tieši pilota deguna prieksā. Bet nu par to, ka tas nesmuki izskatās gan vajadzētu uztraukties vismazāk
ja acis ir viena no otras kā franču buldogam tad laikam nepasliktina