Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapenam ambiciozi plāni, kā izmantot savu uzvārdu pēc F1 karjeras beigām

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapenam ambiciozi plāni, kā izmantot savu uzvārdu pēc F1 karjeras beigām
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens ir izveidojis mārketinga komandu, kas paplašināta jau līdz vismaz 35 cilvēkiem, un jau šobrīd norit darbs pie tā, lai sportista uzvārds autosporta apritē paliktu arī pēc viņa F1 karjeras beigām.

"Verstappen.com" uzņēmuma izpilddirektors ir Niko de Jongs, bet tā birojs atrodas Nīderlandes pilsētā Limburgā, kur izvietota arī trīskārtējam F1 čempionam veltīta izstāde un veikals. Intervijā holandiešu žurnālam "Formule 1" De Jongs atklāj, ka visam šim darbam ir tālejoši mērķi, tālāki par 2028. gadu. Tobrīd beigsies Verstapena līgums ar "Red Bull" komandu un, ļoti iespējams, arī viņa karjera F1 čempionātā kā pilotam.

"Tas, kas šo uzņēmumu padara unikālu, ir tas, ka tas griežas ap vienu personu, kura agrāk vai vēlāk beigs piedalīties sacīkstēs," skaidro De Jongs.

Viens no projekta atzariem ir "Verstappen.com Racing", kas atbalsta braucējus zemāka līmeņa sacensībās. Viens no tiem ir Tjerī Vermeulens DTM čempionātā, kā arī paša Maksa Verstapena tēvs Joss, kurš aizsācis karjeru autorallijā.

"Tas nav mūsu nolūks, aizvērt durvis, tiklīdz Makss beigs dalību sacīkstēs," saka De Jongs. "Ja Makss teiks, ka vēlas turpināt ar modi, tad būs arī tāda opcija. Varbūt viņš gribēs turpināt ar simulāciju sacensībām vai kartingu centriem. Vai F1 veikalu, kas arī būtu iespējams. Jo mēs zinām, kā jāspēlē šī spēle, ja runājam par pirkšanu, pārdošanu un mārketingu. Mēs varam to darīt vienam pilotam, bet varam arī vairākiem. Īsumā sakot, šī spēle ir atvērta jebkam, bet jau šobrīd mēs par to visu domājam."

De Jongs gan uzskata, ka diez vai Verstapens veidos savu apģērbu biznesu: "Daudz loģiskāk liekas, ja to darītu Luiss Hamiltons, Juki Cunodu vai Pjērs Gazlī, nevis Makss. Jo Makss ir pilnībā nodevies sacīkstēm, viņš tajās dzīvo."

Paralēli Verstapens arī strādā pie savas sacīkšu komandas izveides, ar mērķi, ka tā jau 2025. gadā izies uz starta GT3 klases sacensībās. Varbūt kādreiz nākotnē šajā kategorijā redzēsim arī viņu pašu. Nesen Verstapens Algarves trasē aizvadīja testus ar "Ferrari 296 GT3" spēkratu.

"Šobrīd komandas izveide agrīnajā fāzē," stāsta Verstapens. "Izmantojot "Verstappen.com Racing", mēs sponsorējam un atbalstām dažādu cilvēku aktivitātes sacīkstēs. Sniedzam konsultācijas un padomus. Viss sākās ar simulāciju sacensībām un "Team Redline" komandu. Daudzu cilvēki aizvien domā, ka simulāciju sacīkstes nav profesionālas, bet tas ir nopietns sports, un es tajā investēju daudzas stundas sava laika, lai sagatavotos un pārspētus visus citus."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv