Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Nākotnē F1 formulas varētu startēt pa trim katrā rindā

Juris Grīns
Juris Grīns

Nākotnē F1 formulas varētu startēt pa trim katrā rindā
Foto: AFP/Scanpix

Formula 1 īpašnieki nākuši klajā ar būtisku jauninājumu, kas varētu tikt ieviests sacīkstēs tuvākajā nākotnē. Paredzams, ka vismaz atsevišķās trasēs startā piloti varētu stāties pa trim vienā rindā.

Jau ziņojām, ka F1 čempionāta vadība apsver iespēju atteikties no treniņbraucieniem piektdienās, lai komandas varētu ietaupīt līdzekļus un piekristu palielināt posmu skaitu kalendārā.

Tikmēr vācu laikraksts "Bild" vēsta, ka tiek izskatīta ideja par izmaiņu veikšanu starta laukumā. Līdz šim visās trasēs piloti startējuši pa diviem vienā rindā, taču nākotnē tas varētu mainīties un vismaz atsevišķās trasēs katrā rindā varētu stāties pa trim formulām. Tādā veidā palielinātos spriedze startā, kā arī palielinātos sadursmju iespējamība.

Jau nesen notikušajā ASV posma nedēļas nogalē tika veiktas izmaiņas pirmsstarta procedūrā, boksu celiņu atverot ātrāk nekā parasti, lai formulas varētu laicīgāk tikt novietotas starta laukumā un Maikls Bafers varētu pieteikt sacensības "Indy 500" stilā, skaļi aicinot pilotus vienlaicīgi iedarbināt dzinējus. Tikmēr titulētajam sprinterim Useinam Boltam tika dots uzdevums parādīt zaļo karogu, simbolizējot sacīkšu sākšanos.

"Mēs gribam, lai Formulā 1 krustotos sportiskās un šova aktivitātes," atzīst čempionāta komerciālās nodaļas vadītājs Šons Brečess.

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...

     [+] [-]

, 2017-11-03 16:30, pirms 7 gadiem
ja formulas izskatītos kā 10-15 gadus atpakaļ tad varētu piekrist ,ka vienā rindā stāv trīs formulas , bet tagad jau točn nē

     [+] [-]

, 2017-11-03 16:31, pirms 7 gadiem
tik Baku trase ir piemērota šim jauninājumam , jo platjoslu taisne ir

     [+] [-]

, 2017-11-03 18:02, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: tik Baku trase ir piemērota šim jauninājumam , jo platjoslu taisne ir
Austina, Baku, Austrija, Bahreina, AbuDabi, Ķīna, Barselona, trases, kurās ir ļoti plata starta taisne, kā arī ir plats turpinājums nākošajos trases posmos.
Bet vienlaicīgi ar to tad ir jāmaina noteikumi kā V8 Supercars, kur ir aizliegts izstumt no trases ārā konkurentu, jo nevienam nav priekšroka līkumā - ja lec blakām, tad ir jālec tā, lai līkumu izņem abi kopā, nedrīkst otru nostumt no trases vai darīt ko citu, kas liktu konkurentam piekāpties.
Drīzāk jau būtu ieviesuši degvielas uzpildi, lai varētu dažādot pitstopus, un tādā veidā dažādas stratēģijas realizēt, un drošības mašīnas restartu kā indycar un DTM.