Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" beidzot apstiprina sastāvā Botasu un Strolu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" beidzot apstiprina sastāvā Botasu un Strolu
Lenss Strols un Valteri Botass
Foto: Williams

F1 komanda "Williams" uz 2017. gada sezonu sastāvā apstiprinājusi savu līdzšinējo pilotu Valteri Botasu, kā arī Lensu Strolu, kurš kļūs par debitantu šajā čempionātā.

Kanādietis Strols, kurš ir kanādiešu miljardiera dēls, izceļas ne vien ar lieliem finansiālajiem resursiem, bet arī braucēja talantu, ko šogad pierādīja uzvarot Eiropas F3 čempionātā. Tikai pirms dažām dienām sportistam apritēja 18 gadi un nākošgad viņš kļūs par otro visu laiku jaunāko F1 debitantu.

2014. gadā kanādietis uzvarēja Itālijas F4 čempionātā, bet 2015. gadā kļuva par "Toyota Racing Series" čempionu. Jau pērn viņš startēja Eiropas Formulā 3, gūstot piekto vietu, bet šogad izcīnīja čempiona titulu, uzvarot 14 sacīkstēs. Līdz šim viņš bijis "Williams" attīstības programmas dalībnieks.

Valteri Botass "Williams" sastāvā būs jau sesto sezonu, ieskaitot 2012. gadu, kad soms bija testpilots. Kopš tā laika 27 gadus vecais sportists piedalījies vairāk nekā 70 posmos, deviņas reizes kāpjot uz pjedestāla.

"Šo lēmumu pieņēmām jau pirms ilga laika un esam par to ļoti, ļoti priecīgi," stāsta "Williams" vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa.

Kā zināms, līdzšinējais "Williams" pilots Felipe Masa šīs sezonas beigās beigs F1 braucēja karjeru.

Tiek ziņots, ka uz Masas vietu nopietns kandidāts bijis arī brazīlietis Felipe Nasrs, kurš šobrīd startē "Sauber" sastāvā, tomēr Strolam izdevies viņu izkonkurēt.

2017. gada sezonai apstiprinātie piloti

KomandaPiloti
MercedesLūiss Hamiltons / Niko Rosbergs
FerrariSebastians Fetels / Kimi Raikonens
Red BullDaniels Rikjardo / Makss Verstapens
Force IndiaSerhio Peress / ?
Toro RossoKarloss Sainss / Daņils Kvjats
WilliamsValteri Botass / Lenss Strols
McLarenFernando Alonso / Stofels Vandūrns
HaasRomēns Grožāns / ?
RenaultNiko Hilkenbergs / ?
Sauber? / ?
Manor? / ?

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2016-11-03 15:20, pirms 8 gadiem
Tā tam arī vajadzēja būt.

Nākamajiem vajadzētu būt Renault vai Force India

     [+] [-]

, 2016-11-03 21:28, pirms 8 gadiem
HAAS vēl paliek