Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Strols kļūst par F3 čempionu un ir tuvu līgumam ar "Williams"

Juris Grīns
Juris Grīns

Strols kļūst par F3 čempionu un ir tuvu līgumam ar "Williams"
Lenss Strols
Foto: thisisf1.com

17 gadus vecais kanādietis Lenss Strols aizvadītās nedēļa nogalē kļuva par 2016. gada Eiropas Formula 3 titula ieguvēju, un jau tiek ziņots, ka pavisam drīz viņš pievienosies F1 čempionāta komandai "Williams", tās sastāvā startējot sacīkstēs 2017. gadā.

Strols par Eiropas F3 čempionu kļuva Imolā, Enco un Dino Ferrāri vārdā nosauktajā trasē, kur tika aizvadīts sezonas priekšpēdējais posms. Lai gan čempionāta fināls gaidāms pēc dažām nedēļām, jau šobrīd ir skaidrs, ka Strolu kopvērtējumā neviens nevar apsteigt.

Šogad aizvadīto deviņu posmu laikā, kur katrā no tiem bija jāveic pa trim sacīkstēm, kanādietis izcīnījis jau 11 uzvaras, divas no tām pagājušajās brīvdienās Itālijā. Viņa tuvākajam sekotājam kopvērtējumā Maksimilianam Ginteram šis bija viens no vājākajiem posmiem sezonā un vācietis tagad atpaliek pārāk daudz. Trešais ir brits Džordžs Rasels, kamēr astoto vietu ieņem igaunis Ralfs Arons, kurš šogad uzvarējis vienās no sacīkstēm. Tiesa, Arons ir vicelīderis debitantu ieskaitē.

Drīz Strolam apritēs 18 gadi un tas nozīmē, ka jau nākošgad viņš drīkstēs piedalīties F1 čempionātā. Kopš pagājušā gada nogales sportists ir "Williams" attīstības programmā, un komanda ar jaunā talanta veikumu esot ļoti apmierināta. "Autosport.com" rīcībā esošā informācija liecina, ka Strols jau pavisam drīz parakstīs līgumu par startēšanu "Williams" sastāvā nākamā gada F1 sezonā.

Ikdienā Strols ļoti daudz laika pavada "Williams" F1 simulatorā, tāpat viņš augustā testēja 2014. gada specifikācijas F1 auto. Vairāki šāda veida testi viņam esot ieplānoti līdz pat februārim. Zinātāji atceras, ka arī Valteri Botass, kurš "Williams" komandā debitēja F1 čempionātā 2013. gadā, pirms tam veica faktiski identisku sagatavošanās procesu, lai pierastu pie tehnikas, apgūtu trases un iejustos F1 atmosfērā.

Šobrīd vēl nav droši zināms, vai Botass paliks "Williams" komandā, jo viņa vārds tiek saistīts ar iespējamo nākotni "Renault" rūpnīcā. Tomēr viena vieta "Williams" sastāvā būs brīva jebkurā gadījumā, jo Felipe Masa pēc šīs sezonas beigs karjeru.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-10-03 17:25, pirms 8 gadiem
Enco un Dino Ferāri

kas tas par kropllojumu?

     [+] [-]

, 2016-10-03 17:58, pirms 8 gadiem
ENZO UN DINO FERRARI..

     [+] [-]

, 2016-10-03 18:03, pirms 8 gadiem
cerams ,ka wiliams būs nākošgad spēcīgāki nekā šogad un ceru ka viņi beigs strādāt tikai uz ātrumu , jo šasija ir drausmīga