Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Riepu dēļ upurēju sevi, lai palīdzētu Leklēram uzvarēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Riepu dēļ upurēju sevi, lai palīdzētu Leklēram uzvarēt"
Foto: Scuderia Ferrari

Pēc tam, kad jau Beļģijas "Grand Prix" pirmajos apļos kļuva skaidrs, ka riepas savu darbu nepilda pietiekoši labi, Sebastians Fetels upurējis savas sacīkstes, lai palīdzētu otram "Ferrari" pilotam Šarlam Leklēram izcīnīt pirmo uzvaru, skaidro pats četrkārtējais F1 pasaules čempions.

"Ferrari" piloti demonstrēja lielisku ātrumu gan visās treniņbraucienu sesijās, gan kvalifikācijā, Beļģijas posmu uzsākot no pirmās rindas. Fetels startēja otrais, pirmajā aplī uz brīdi bija atkritis līdz trešajai vietai, bet ātri atguva zaudēto. Tomēr jau pavisam drīz kļuva skaidrs, ka Fetels nav tik ātrs kā Leklērs, un sportista mašīnai ir problēmas ar riepām.

"Man bija grūtības sajust saķeri un izmantot šīs riepas pilnībā - mašīna pārāk daudz slīdēja," stāsta Fetels. "Šīs man izvērsās grūtas sacīkstes. Kad pirmajā pitstopā biju iebraucis tik ātri, sapratām, ka nespēsim palikt cīņā par uzvaru līdz beigām. Jau pēc dažiem pirmajiem apļiem bija skaidrs, ka nespēju kontrolēt riepu nolietojumu tā, kā to gribētu, un kopš tā brīža vienkārši braucu, lai palīdzētu komandai, ko arī izdarīju."

Kamēr Leklērs pēc pitstopu veikšanas atrāvās, Fetelam strauji bija pietuvojies Lūiss Hamiltons, un vācietis atzīst, ka bijis ļoti svarīgi likt "Mercedes" pilotam zaudēt iespējami vairāk laika, lai palīdzētu komandas biedram uzvarēt.

"Nespēju viņu noturēt sev aiz muguras ļoti ilgu laiku, bet centos likt viņam zaudēt laiku, lai Šarls varētu atrauties," skaidro Fetels. "Beigās tik vien bija, lai uzvarētu, līdz ar to savu darbu izdarīju."

Pēc tam Fetels boksos devās vēl reizi, piekāpās arī Valteri Botasam un finišēja ceturtais. F1 kopvērtējumā Fetels aizvien ir ceturtais, bet Leklērs tagad viņam pietuvojies vairs tikai 12 punktu atstatumā. Tiesa, arī Makss Verstapens pēc izstāšanās vairs nav tik tālu priekšā Fetelam - šobrīd tie arī ir 12 punkti, līdz ar to cīņa par trešo vietu kopvērtējumā kļuvusi visai aizraujoša.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

  -1 [+] [-]

, 2019-09-03 19:14, pirms 5 gadiem
Nu? Kurtad palikuši visi lielie Ferrari fanu rējēju pulki, kas analoģiskā situācijā Mercedes komandu norej kā vien spēj?

Pēkšņi Ferrari ir stratēģijas ģēniji?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-03 19:42, pirms 5 gadiem
Juri, Tu parasti nekļūdies, bet šis teikums? - Pēc tam Fetels boksos devās vēl reizi, piekāpās arī Valteri Botasam un finišēja trešais.

Fetels finišēja trešais?

  +2 [+] [-]

, 2019-09-03 19:43, pirms 5 gadiem
Toļiks pirrmdien no rīta SWH teica ka Fetels finišējis otrais, te raksta ka trešāis. Es redzēju ka netika pat uz pedestu, laikam 3 dažādas gonkas bijušas.