Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Krievu pilots Kvjats tuvu līgumam ar "Toro Rosso"

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievu pilots Kvjats tuvu līgumam ar "Toro Rosso"
Daņils Kvjats
Foto: Red Bull Content Pool

Krievu autosportists Daņils Kvjats, kurš ne tik sen tika izslēgts no "Red Bull" braucēju programmas, ir tuvu tam, lai atgrieztos čempionātā savas kādreizējās komandas "Toro Rosso" sastāvā.

Pjēra Gaslī pāriešana uz "Red Bull" komandu nozīmē, ka uz 2019. gadu atbrīvojusies viena vieta "Toro Rosso" sastāvā. Avoti presē ziņo, ka Kvjats negaidīti kļuvis par galveno pretendentu uz šo vietu, citi resursi vēsta, ka vienošanās ar sportistu jau panākta un viņš atgriezīsies "Formulā 1".

Čempionātā Kvjats kā potenciālā nākotnes zvaigzne ienāca 2014. gadā "Toro Rosso" komandā, bet jau nākamajā sezonā viņu paaugstināja uz "Red Bull" sastāvu. Tiesa, pēc pirmajiem 2016. gada posmiem Kvjats tika atkal nosūtīts uz "Toro Rosso", jo vadību neapmierināja viņa nestabilie rezultāti, kā arī pārāk biežās sadursmes ar konkurentiem. 2017. gadā viņš aizvadīja neveiksmīgu sezonu un sadarbība tika pārtraukta, savukārt šosezon 24 gadus vecais Kvjats oficiāli skaitās "Ferrari" attīstības programmas pilots.

Tā kā "Red Bull" pašlaik trūkst jauno talantu, kam būtu gana liela pieredze, lai tie varētu stāties Gaslī vietā, tiek apsvērtas arī citas kandidatūras. Viens no iespējamajiem pilotiem uz nākamo sezonu esot "McLaren" paspārnē karjeru veidojošais Lendo Noriss. Tāpat tiekot apsvērta Kvjata kandidatūra, jo "Red Bull" viņa dabisko sacīkšu braucēja talantu vērtē augstu, bet tagad domā, ka arī mentāli sportists ir vairāk nobriedis.

Lai gan tiek ziņots, ka Kvjats jau ir tuvu līgumam ar "Toro Rosso" komandu, "Red Bull" konsultants Helmuts Marko ar izteikumiem ir piezemētāks, vien sakot, ka krievs patiesi ir starp kandidātiem.

"Es teiktu, ka Daņils šobrīd ir vairāk nobriedis, taču mēs nesteidzamies ar to, lai paziņotu "Toro Rosso" pilotus," viņš saka. "Mēs šo problēmu atrisināsim. Mums ir liels saraksts ar pilotu uzvārdiem. Tad jau redzēsim, kurš brauks pie mums."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | NASCAR News, Race Results,...

  -1 [+] [-]

, 2018-09-04 08:09, pirms 6 gadiem
Visa Latvija par viņu!!!

     [+] [-]

, 2018-09-04 08:51, pirms 6 gadiem
Vai visi Latvijas krievi ar vinju?Vatani nebrauks F1.Vismaz punktos.Taa ir seerga sportaa!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-04 09:31, pirms 6 gadiem
Toro rosso labs čungurs ienāk no šādiem pilotiem tik gribetu zināt kurš krievu bidla to kvjatu sponsorē

  +2 [+] [-]

, 2018-09-04 10:37, pirms 6 gadiem
Viens no iespējamajiem pilotiem uz nākamo sezonu esot "McLaren" paspārnē karjeru veidojošais Lendo Noriss.
haha, vakar McLaren paraksta līgumu ar Lando Norisu uz 2019. sezonu, bet Toro Rosso vēl šodien izskata viņa kandidatūru.

     [+] [-]

, 2018-09-04 10:41, pirms 6 gadiem
Red Bull jauniešu programmā trūkst braucēju ar superlicensi, nevis ar pieredzi.

     [+] [-]

, 2018-09-04 11:10, pirms 6 gadiem
Beidzot kāda sakarīga ziņa, vaaaau!!!!

     [+] [-]

, 2018-09-04 13:49, pirms 6 gadiem
LXI rakstīja: Viens no iespējamajiem pilotiem uz nākamo sezonu esot "McLaren" paspārnē karjeru veidojošais Lendo Noriss.
haha, vakar McLaren paraksta līgumu ar Lando Norisu uz 2019. sezonu, bet Toro Rosso vēl šodien izskata viņa kandidatūru.
arī par šo pasmējos un nodomāju par augsto raksta kvalitāti