Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Spānijas prese: "Ferrari" veiks Fetela nomaiņu ar Alonso

Juris Grīns
Juris Grīns

Spānijas prese: "Ferrari" veiks Fetela nomaiņu ar Alonso
Fernando Alonso. Foto: LaPresse/Scanpix

Spānijas presē parādījusies informācija, ka "Ferrari" komanda jau drīz gatavojas veikt sava ilggadējā pilota Sebastiana Fetela nomaiņu, viņa vietā dodot iespēju "Formulā 1" atgriezties Fernando Alonso.

Spāņu autosportists Alonso savu F1 karjeru noslēdza pagājušā gada nogalē, pēc vairākām nesekmīgām "McLaren" sastāvā pavadītām sezonām. Nesen viņš cerēja cīnīties par uzvaru ASV notiekošajās "Indy 500" sacīkstēs, kur atkal pārstāvēja "McLaren", taču lielā mērā tieši komandas konkurētnespējas dēļ pat nekvalificējās startam.

Jau iepriekš viņš izteicies, ka ļoti iespējams atgriezīsies F1 pasaules čempionātā, lai gan visdrīzāk tas notiktu, ja sportistam atkal būtu iespēja startēt kādā no komandām, kas var piedāvāt iespēju cīnīties par uzvarām.

Spāņu laikraksts "Marca" ziņo, ka Alonso gatavojas ieņemt Fetela vietu "Ferrari" komandā, iespējams, jau nākamajā sezonā. Lai gan sīkākas informācijas nav, zināms, ka šobrīd aug "Ferrari" vadības neapmierinātība ar Fetela sniegumu, sevišķi ņemot vērā, cik spēcīgs attiecībā pret viņu ir Šarls Leklērs, kuram šī ir pirmā sezona komandā un tikai otrā F1 karjerā.

Fetels aizvada jau piekto sezonu "Ferrari", taču šajā laikā ne reizi nav kļuvis par čempionu, lai gan iepriekš to savā karjerā ar "Red Bull" komandu paveicis četras reizes. Iepriekšējos divus gadus gan viņš ieņēma otro vietu kopvērtējumā. Arī Alonso stāsts savulaik bija līdzīgs - no 2010. līdz 2014. gadam piecas sezonas spānis startēja "Ferrari" sastāvā, trīsreiz bija vicečempiona godā, bet ne reizi netika pie titula, komandu atstājot. Pirms tam ar "Renault" viņš savā karjerā divreiz kļuva par pasaules čempionu.

Par to, ka Fetels varētu pamest "Ferrari" pēc 2019. gada sezonas, ne reizi vien tika ziņots jau pērn. Tie, kuriem ir pieejama aizkulišu informācija, rakstīja, ka sportists sācis zaudēt komandas atbalstu. Līgums gan Fetelam ir līdz 2020. gadam, taču tajā esot iekļauti punkti, kas pie zināmiem apstākļiem to vienībai ļautu lauzt ātrāk.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

  +5 [+] [-]

, 2019-06-03 09:33, pirms 5 gadiem
Nopietni? Kam viņš ir vajadzīgs? Par Fetelu es piekrītu. Bet jàņem tak ir kāds jaunais braucējs domājot ilgtermiņā.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 09:39, pirms 5 gadiem
bļin uzrakstīts tā,ka liekas jau tagad nomainīs

  +3 [+] [-]

, 2019-06-03 09:59, pirms 5 gadiem

Smieklīgi! Alfonsam jau tika dota iespēja Ferārī komandā, un kas no tā visa sanāca nevienam nav noslēpums.
Nesaku, ka Fettelam šobrīd būtu baigi labās sezonas, bet ne jau viņš ir vainīgs tajā, kas šobrīd notiek Ferārī komandā.
Ja Ferārī veiks šādu manevru, tad tikai lieku reizi apliecinās, ka šai komandai viss vājākais ķēdes posms jau n-tos gadus ir tieši tā vadība ar Ferārī bijušajiem un esošo prezidentu priekšgalā.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-03 10:59, pirms 5 gadiem
Tā būtu viena no stulbākajām lietām, ko viņi varētu izdarīt... un es nerunāju par Fetela nomaiņu... ja reiz maina, tad ar kādu jaunu un perspektīvu, kurš tad, kad komanda beidzot nepieļaus muļķīgas kļūdas, varēs cīnīties par tituliem... kamēr komandas "galva pūst", tikmēr pat ar labākajiem braucējiem pasaulē būs grūti cīnīties par titulu, jo šis sports muļķīgas kļūdas nepiedod...

  +2 [+] [-]

, 2019-06-03 11:09, pirms 5 gadiem
Ferrari sākumā jātiek galā ar savām problēmām. Fetelam tagad ir tādas pašas likstas kā savulaik Alonso - Ferrari kaut ko gaida, bet paši čakarē pilotu dzīvi. Nevar cīnīties par uzvarām, ja nav ātruma un ir komandas kļūdas kvalifikācijā/sacīkstē.

     [+] [-]

, 2019-06-03 11:28, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Tā būtu viena no stulbākajām lietām, ko viņi varētu izdarīt... un es nerunāju par Fetela nomaiņu... ja reiz maina, tad ar kādu jaunu un perspektīvu, kurš tad, kad komanda beidzot nepieļaus muļķīgas kļūdas, varēs cīnīties par tituliem... kamēr komandas "galva pūst", tikmēr pat ar labākajiem braucējiem pasaulē būs grūti cīnīties par titulu, jo šis sports muļķīgas kļūdas nepiedod...
Mēs šo tēmu jau vienreiz šeit izrunājām.
Ferārī lielākie panākumi bija tad, kad šo komandu nevadīja karstasinīgie itāļi, bet nosvērtais francūzis Tods un anglis Brauns.
Tieši šādus aukstasinīgus ne itāļus nolikt Ferārī galvgalī, un lietas sakārtotos komandas iekšienē.

     [+] [-]

, 2019-06-03 11:33, pirms 5 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Nopietni? Kam viņš ir vajadzīgs? Par Fetelu es piekrītu. Bet jàņem tak ir kāds jaunais braucējs domājot ilgtermiņā.
Problēma nav braucēja vecumā, jo to pierādīja Šumahers, Irvains un Raikonens, kuri nonāca Ferārī jau krietni apbružājušies citās komandās, un pacēla šo komandu ļoti labā līmenī.
jauniem braucējiem ir jāapbružājas mazajās komandās, un lielajās jānonāk jau kā personībām F1 pasaulē.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 11:33, pirms 5 gadiem
Gatavojas...,iespējams,varbūt

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 12:05, pirms 5 gadiem
Dzīve rādis kā būs,bet jāpiekrīt,ka itāļi paši nav spējīgi vadīt savu komandu! Uz šodienu būtu bijis daudz labāks variants Kimī,Leklērs!

     [+] [-]

, 2019-06-03 12:24, pirms 5 gadiem
Nevar noliegt, ka Fettels ir zaudējis ātrumu un pa daudz kļūdas.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-03 12:37, pirms 5 gadiem
Alonso parādītu Luisam kur vēži ziemo!!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 13:10, pirms 5 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Nevar noliegt, ka Fettels ir zaudējis ātrumu un pa daudz kļūdas.
Ātrumu viņš točna nav zaudējis, un brauc tik ātri cik Ferārī bolīds viņam ļauj to darīt, bet kļūdās gan pārāk daudz. Tas ir nenoliedzams fakts.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 17:25, pirms 5 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Nopietni? Kam viņš ir vajadzīgs? Par Fetelu es piekrītu. Bet jàņem tak ir kāds jaunais braucējs domājot ilgtermiņā.
Vēl viens jaunais braucējs?
Ferarri pirmkārt nav komanda, kas vispār sastāvā ņemtu jaunos pilotus. Otrkārt tās rindās izņēmuma formātā ir 21 gadu vecais Leklērs.

     [+] [-]

, 2019-06-03 17:37, pirms 5 gadiem
Fetels aizvada jau piekto sezonu "Ferrari", taču šajā laikā ne reizi nav kļuvis par čempionu, lai gan iepriekš to savā karjerā ar "Red Bull" komandu paveicis četras reizes.

Nu loģiski. Ar klaji dominējošu formulu uzvarēja.

     [+] [-]

, 2019-06-03 17:47, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Fetels aizvada jau piekto sezonu "Ferrari", taču šajā laikā ne reizi nav kļuvis par čempionu, lai gan iepriekš to savā karjerā ar "Red Bull" komandu paveicis četras reizes.


Nu loģiski. Ar klaji dominējošu formulu uzvarēja.
Njā, bet tikai Vēbers nez kāpēc ar tādu pašu formulu neuzvarēja ne reizi.

     [+] [-]

, 2019-06-03 20:00, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Njā, bet tikai Vēbers nez kāpēc ar tādu pašu formulu neuzvarēja ne reizi.
Ak, dies. Tev viss jāsaka priekšā?

Formula bija būvēta Fetela braukšanas stilam. Tāpat kā MŠ laikos formula bija pielāgota MŠ, nevis Baricello.

Un, protams, daļa no visa arī, ja ir vienādas formulas ir braukšanas stils. Tas pat ir atrādīts daudzos video iekš Youtube, kā MŠ pilotē formulu un kā citi to dara. Ir meistarības atšķirības, ja iedod pilotiem vienādas formulas. Tad to pussekundi var uz talantu dabūt aplī.

     [+] [-]

, 2019-06-03 20:54, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ak, dies. Tev viss jāsaka priekšā?

Formula bija būvēta Fetela braukšanas stilam. Tāpat kā MŠ laikos formula bija pielāgota MŠ, nevis Baricello.

Un, protams, daļa no visa arī, ja ir vienādas formulas ir braukšanas stils. Tas pat ir atrādīts daudzos video iekš Youtube, kā MŠ pilotē formulu un kā citi to dara. Ir meistarības atšķirības, ja iedod pilotiem vienādas formulas. Tad to pussekundi var uz talantu dabūt aplī.
Ja Tu visam tam tici, tad necentīšos pārliecināt par pretējo.
Ja kas, tad piloti paši nosaka savas formulas regulējumus.
Savulaik esot Makos Hamis zaga regulējumus no Alonso.