Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" paliks F1 čempionātā līdz 2025. gadam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" paliks F1 čempionātā līdz 2025. gadam
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Jaunā "Mercedes" autorūpnīcas valde ir atbalstoša "Formula 1" projektam un pieņēmusi lēmumu palikt pasaules čempionātā vismaz līdz 2025. gadam, vēsta itāļu izdevums "Corriere dello Sport".

"Mercedes" komandas boss Toto Volfs izteicās, ka nesen valdes sēdē ticis apspriests jautājums par to, vai komandai vajadzētu palikt F1 čempionātā, un ticis pieņemts pagaidu lēmums projektu neslēgt. 22. maijā no "Mercedes" izpilddirektora amata pēc nostrādātiem 13 gadiem atkāpās Dīters Ceče, bet viņa vietā stājās Ola Kalleniuss.

"Corriere dello Sport" raksta, ka Kalleniusa vadītā "Mercedes" valde atbalsta F1 projektu, kā rezultātā pieņemts lēmums palikt šajā čempionātā līdz 2025. gadam, bet par vēl tālāku nākotni tiks lemts nepieciešamajā laikā. Šāds lēmums pieņemts pat par spīti tam, ka aizvien komandām nav izdevies vienoties ar "Liberty Media" par jauno Konkordes līgumu, ko teorētiski būtu jāparaksta šomēnes, bet realitātē tas visdrīzāk tik ātri nenotiks.

"Mercedes" ar panākumiem F1 čempionātā startēja jau pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, bet, pēc plaši zināmās traģēdijas 1955. gada Lemānas 24 stundu sacīkstēs, aizgāja gan no "Formulas 1", gan citām autosporta klasēm. Atgriešanās F1 notika vien 2010. gadā, bet šobrīd rūpnīca iesaistījusies arī "Formula E" seriālā, attīstot arī tur dažādas tehnoloģijas, ko pēc tam izmantot ielas automobiļu ražošanā.

"Corriere dello Sport" vēsta, ka līdz ar to "Mercedes" turpinās dalību F1 un FE čempionātos, bet atteiksies no dalības Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kur drīz spēkā stāsies pilnīgi jauni tehniskie noteikumi, kas šķiet saistoši daudziem autoražotājiem.

Izmantotie resursi:
grandpx.news