Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miks Šūmahers Vācijā popularitātē jau pārspējis Fetelu

Juris Grīns
Juris Grīns

Miks Šūmahers Vācijā popularitātē jau pārspējis Fetelu
Miks Šūmahers. Foto: Formula1.com

Lai gan septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks vēl pat nestartē "Formulā 1", jau šobrīd par viņu Vācijā ir lielāka interese nekā "Ferrari" zvaigzni Sebastianu Fetelu.

Kamēr Fetels nav piepildījis savu līdzjutēju cerības un vismaz pēc pirmajiem četriem F1 pasaules čempionāta posmiem īsti neiesaistās cīņā par titulu, Šūmahers aizvada debijas sezonu "Formulā 2", kur pagaidām līdz pirmajam trijniekam nav aizkļuvis ne reizi. Toties pērnās sezonas Eiropas F3 čempions pakāpeniski bruģē ceļu uz F1, un neviens nešaubās, ka jau tuvāko pāris gadu laikā viņu tur redzēsim uz starta.

Tas, ka Fetels nespēj savos tautiešos uzturēt pietiekami lielu interesi par "Formulu 1", liecina fakts, ka uz Vācijā, Hokenheimas trasē gaidāmo posmu šobrīd ir pārdots par 8000 biļetēm mazāk, nekā attiecīgajā datumā tas bija pirms gada, vēsta "Motorsport-Total".

"Interese par Mihaela Šūmahera dēla karjeru ir milzīga," teikts publikācijā. "Cilvēkus vairāk interesē, kad "Šūmis juniors" uzvarēs "Formula 2" kvalifikācijā, nevis tas, kad Fetels iegūs uzvaru "Grand Prix" sacīkstēs."

Hokenheimas posma organizatori, ņemot vērā strauji pieaugošo interesi par Šūmaheru, lūguši iekļaut trasi F2 kalendārā, taču bijis jau par vēlu, lai to īstenotu.

"Pirmo reizi šis eiforijas vilnis bija redzams, kad Šūmahers uzvarēja F3 čempionātā," stāsta trases mārketinga nodaļas vadītājs Jorns Teske. "Kad kļuva zināms, ka viņš brauks "Prema" komandā "Formulā 2", sazinājāmies ar "Liberty", bet saņēmām atbildi, ka finansiāli nebūtu iespējams sarīkot vēl vienu F2 posmu, lai gan mēs būtu bijuši gatavi segt daļu no summas."

Ir gan cerība, ka "Ferrari" vai "Alfa Romeo" dos Šūmaheram iespēju Vācijas F1 posmā piedalīties vismaz treniņbraucienos.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2019-05-03 19:59, pirms 5 gadiem
Braucējs kurš pagaidām nav parādijis neko kas liecinātu ka viņš ir f1 līmenī. Lai pierāda sevi un tad var tālāk runāt.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-03 21:26, pirms 5 gadiem
Loģiski, feteļš tāpat skaidrs ka titulus vairs neizcīnīs jo ir sviestagalva...😁😁😁