Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress: "Laiks, ko pavadīju "McLaren" komandā, nodarīja man kaitējumu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress: "Laiks, ko pavadīju "McLaren" komandā, nodarīja man kaitējumu"
Serhio Peress
Foto: EPA/Scanpix

"Force India" komandas pilots Serhio Peress, kurš F1 posmā Azerbaidžānā pārsteidza ar izcīnītu trešo vietu, atzīst, ka izprot Maksa Verstapena situāciju un to, kāpēc jaunais un talantīgais holandiešu autosportists tik bieži pēdējā laikā kļūdās. Peress atceras, ka 2013. gadā, kad startēja "McLaren" sastāvā, ar viņu notika kaut kas līdzīgs.

"Atskatoties uz manu līdzšinējo karjeru, varu teikt, ka "McLaren" komandā pavadītais laiks nodarīja man kaitējumu," atzīst Peress. "Mana reputācija tika iedragāta, jo visi atceras, kā Džensons Batons mani sakāva."

2013. gada sezonā Peress biežāk bija ātrāks kvalifikācijā, tomēr sacīkstēs labāks izrādījās Batons, kurš kopvērtējumā izcīnīja devīto vietu un 73 punktus, kamēr meksikānis tika pie 11. vietas un 49 punktiem.

Peress skaidro: "Es pieļāvu pārāk daudz kļūdas, jo biju nepacietīgs. Es biju sarūgtināts."

F1 aizkulisēs tika runāts, ka Peress tobrīd bijis visai augstprātīgs, un nesen arī komandas vadība atzina, ka augstprātība viņam 2013. gadā liedza parādīt savu patieso potenciālu. Tiesa, sportists joprojām saglabājis vismaz daļu no šīs īpašības, sakot, ka "mana "McLaren" formula nebija tik ātra kā man solīja, un tādēļ es zaudēju daudz punktus".

Tikmēr viņš saskata sevī līdzību ar "Red Bull" pilotu Verstapenu, kuram šobrīd esot līdzīgas problēmas kā Peresam togad: "Domāju, ka Makss pēdējās sacīkstēs bijis pārāk nepacietīgs, un es to ļoti labu saprotu. Viņam nav tik laba mašīna, kā viņš bija cerējis, viņš mēģina to pārlieku kompensēt un tādā veidā Ķīnas posmā zaudēja iespēju uzvarēt. Maksam tas bija liels trieciens, redzēt, kā Šanhajā uzvar viņa komandas biedrs. Tajā pašā laikā domāju, ka Makss ir apķērīgs puisis. Viņš ir sapratis, kas notika un tāpēc viņš kļūs par arvien labāku pilotu. Ja Makss brauc aiz tevis, vari sagaidīt kaut ko traku, tomēr gandrīz vienmēr viņš savu mašīnu spēj kontrolēt. Tagad gadījušās vairākas sliktas sacīkstes pēc kārtas, bet viņš tiks tam pāri. Viņš ir kaut kas vairāk par vidējo autosportistu, un man nav problēmas ar viņu cīnīties."

Tikmēr "Force India" vienības vadītājs Bobs Fernlijs atzīst, ka arī Peresam būtu jāstartē kādā no vadošajām F1 komandām.

"Es lielā mērā jūtu līdzi Peresam, jo, iespējams, viņš ir visnenovērtētākais pilots čempionātā," saka Fernlijs. "Kā sacīkšu braucējs viņš ir apbrīnojams. Nav tā, ka mēs gribētu viņu zaudēt, bet domāju, tas ir krimināli, ka viņu neviena vadošā komanda vēl nav nolīgusi."

Izmantotie resursi:
thejudge13 - F1: Daily International News...

     [+] [-]

, 2018-05-03 18:57, pirms 6 gadiem
Ko var d...s bumbiņas!!! Būtu bijuši tādi talanti gan šis pāri USA robežai netikušais un kartingists(jo brauc kā ar kartingiem) Verstapens tik labi braucēji, tad F1 būtu arī potenciāls lielajās komandās!! Sīkais perdelis Vestapens ar savu stilu, lai iet atpakaļ uz kartinigiem un Perezs daudz nemuld cik ļoti viņu izčakarāja Mclaren!! Perez un tulpe netiek galā ar spiedienu!! Nemaz nerunājot jau par to kā Okons spieda uz jūtām Perezam jo jau tādā vecumā bija labāk un apteidza meksikāņu princesi!!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-03 23:22, pirms 6 gadiem
Jaunībā nepacietība ir ļoti raksturīga... Daudziem, bet ne visiem. Botass Williams sastāvā bija daudz mērķtiecīgāks un pacietīgāks, pierādīja sevi bez liekas trakošanas. Un tāpēc viņš ir Mercedes (lai gan veiksmes moments viņam tur šķiet pazudis), bet Peress - Force India. Bet Maksim vēl daudz jāmācās. Pārāk ātri viņš tika Kvjata vietā, un puikam vēl sākumā arī veicās, taču tagad no galvā sakāpušā jāatbrīvojas, ja viņš vispār grib ko jēdzīgu sasniegt.