Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komanda Japānas GP startēs ar atšķirīgu krāsojumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komanda Japānas GP startēs ar atšķirīgu krāsojumu
Foto: McLaren

F1 komanda "McLaren" uz sezonas ceturto posmu, kas šajā nedēļas nogalē notiks Japānā, startēs ar atšķirīgu krāsojumu. Šāds tas būs redzams tikai Suzukas trasē.

"McLaren MCL38" jauno dizainu veidojis japāņu mākslinieks MILTZ. Izmaiņas skārušas spēkratu motora pārsegu, sānus un priekšējo antispārnu. Par motīvu izmantota japāņu kaligrāfijas māksla no Edo perioda (17.-19. gadsimts).

Pirmajos trīs sezonas posmos "McLaren" ieņēmusi trešās spēcīgākās komandas statusu, aiz "Red Bull" un "Ferrari", bet Lando Noriss iepriekšējā posmā Austrālijā kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena.

"Melburnas un Suzukas trases kaut kādā ziņā ir līdzīgas," saka Noriss. "Būs daudz jābrauc lielā ātrumā. Problēma ir tā, ka "Ferrari" šajā ziņā ir uzlabojuši savu veikumu. Vēl pagājušajā gadā tā bija viņu vājā vieta. Tāpēc viņiem izdevies spert tik lielu soli uz priekšu. Bet es domāju, ka mēs varam aizvadīt labu sacīkšu nedēļas nogali. Es teikšu tā, ja mēs spēsim dabūt abas mašīnas uz pjedestāla, tā būtu jauka nedēļas nogale. Bet šogad jākonkurē ne tikai ar Maksu Verstapenu, ir vēl divas citas ātras mašīnas."

Japānas GP kvalifikācija sāksies sestdien plkst. 9:00 no rīta pēc Latvijas laika, bet sacīkstes starts svētdien jau plkst. 8:00.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv