Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs uzvar Bahreinā, Fetels izstājas jau pirms starta

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs uzvar Bahreinā, Fetels izstājas jau pirms starta
Bahreinas "Grand Prix" starts
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Piekto uzvaru pēc kārtas svētdien notikušajā F1 pasaules čempionāta 2016. gada sezonas otrajā posmā Bahreinā izcīnīja "Mercedes" komandas pilots Niko Rosbergs. Uz pjedestāla Sahiras trasē kāpa arī Kimi Raikonens un Lūiss Hamiltons, kamēr Sebastians Fetels šoreiz piedzīvoja tehniskas problēmas un izstājās jau pirms starta.

Hamiltons startā piedzīvo sadursmi

Jau iesildīšanās aplī no trešās starta vietas īpašnieka Sebastiana Fetela "Ferrari" formulas parādījās balti dūmi, kā rezultātā četrkārtējais F1 čempions izstājās vēl pirms starta.

Startā šoreiz ātra nebija arī Fetela komandas biedra Kimi Raikonena mašīna, tikmēr lielisks starts padevās abiem "Williams" pilotiem. Valteri Botass pirmajā līkumā iekšmalā centās apdzīt "pole position" ieguvēju Lūisu Hamiltonu, kurš tobrīd bija atkritis aiz Niko Rosberga, taču abas mašīnas sadūrās. Felipe Masa izmantoja izdevību, lai paceltos uz otro vietu, kamēr Botasam, par spīti sadursmei, izdevās noturēties trešajā pozīcijā, savukārt Hamiltons, kurš pa radio sūdzējās par problēmām ar formulas aizmuguri, atkrita uz pirmā desmitnieka beigām.

Pēc pirmā apļa vadībā atradās Rosbergs, kuram sekoja Masa un Botass, ceturtajā vietā atradās "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo, bet Raikonens bija atkritis uz piekto pozīciju. Hamiltons tikmēr neatmeta cerības un pēc veiktiem pieciem apļiem jau bija pacēlies līdz pirmajam sešiniekam. Sestajā aplī kļūdu vienā no līkumiem pieļāva Rikjardo, kas ļāva Raikonenam pakāpties uz ceturto vietu, bet jau septītajā aplī Raikonens apdzina arī Botasu, nonākot pirmajā trijniekā. Astotajā aplī arī Hamiltons noķēra un apdzina savu pāridarītāju Botasu.

Botass saņem sodu

Vadošie piloti tobrīd jau devās pirmajos pitstopos - vispirms jau sestajā aplī Rikjardo, pēc tam septītajā un devītajā aplī arī Masa un Botass, kurš turklāt arī saņēma "drive through" sodu par sadursmes izraisīšanu pirmajā līkumā. 12. aplī pēc jaunām riepām devās tobrīd otrajā vietā esošais Raikonens, bet 13. aplī pitstopus veica gan līderis Rosbergs, kurš tobrīd tuvāko sekotāju apsteidza jau par aptuveni 12 sekundēm, un trešās vietas īpašnieks Hamiltons. Pēc līderu veiktajām riepu maiņām Rosbergs joprojām bija vadībā, sekoja Raikonens un Hamiltons, kuri pēc saviem bija spiesti apdzīt Rikjardo un Masa, atbīdot konkurentus uz ceturto un piekto vietu. Tikmēr uz sesto vietu bija pakāpies jaunās amerikāņu komandas "Haas" pilots Romēns Grožāns, kurš turklāt 17. aplī apdzina Masu. Vēl pēc trim apļiem Masa izkrita no pirmā sešinieka, kad viņu apdzina "Toro Rosso" pilots Makss Verstapens.

Turpinoties Bahreinas "Grand Prix" sacenībām, kurā bija novērojamas daudzas divcīņas un apdzīšanu manevri, līderi savā starpā bija izretojušies, Rosbergam, tāpat kā iepriekš, par 12 sekundēm apsteidzot Raikonenu, kamēr trešajā vietā esošais Hamiltons, kurš brauca ar cietākām riepām nekā priekšā esošie konkurenti, sekoja vēl pēc 8 sekundēm. Arī viņa tuvākie sekotāji sāka atpalikt. Tikmēr pārsteidzošu sniegumu demonstrēja Grožāns, "Haas" vienības otrajās sacīkstēs Formulā 1 24. aplī apdzenot Rikjardo un pakāpjoties jau uz ceturto vietu.

Līderi izvēlas trīs pitstopu stratēģiju

Starp 27. un 31. apli otrajos pitstopos pabija vairums no vadošajiem pilotiem, līderiem Rosbergam, Raikonenam un Hamiltonam tiekot pie supermīkstajām riepām, kas nozīmēja, ka viņi visi šajās sacensībās ieplānojuši trīs boksu apmeklējumus. Grožāns pēc pitstopiem bija nokļuvis aiz abiem "Red Bull" pilotiem, bet 33. aplī apdzina tobrīd piektajā vietā esošo Daņilu Kvjatu, kurš vēl nebija otro reizi pabijis boksos, taču ceturtajā vietā nokļuvušais Rikjardo tobrīd jau bija atrāvies diezgan tālu. Arī Vestapens pāris apļus vēlāk Kvjatu apdzina, nonākot sestajā vietā.

Raikonens trešo pitstopu veica 38. aplī, bet Rosbergs boksos devās nākošajā aplī. "Ferrari" pilots brauca arvien ātrāk un bija pietuvojies sacensību līderim jau līdz tikai 4 sekunžu atstatumam. Hamiltons, kurš savu trešo riepu maiņu veica vēlāk, sāka ievērojami atpalikt. Drīz pēc tam gan Rosbergs atguva ātrumu un Raikonena tuvošanās neturpinājās.

"Haas" komanda un Grožāns atkal pārsteidz

Verstapens bija nokļuvis ceturtajā vietā, jo trešo pitstopu veica tikai desmit apļus pirms finiša. Pēc viņa došanās boksos uz ceturto vietu pacēlās Rikjardo, kamēr Grožāns, kurš priecēja ar vēl dažiem apdzīšanas manevriem, ko izpildīja pēc sava trešā pitstopa, sacensību beigu daļā nokļuva piektajā vietā. Sacensības veiksmīgi uzsākušais Masa ar diviem pistopiem tobrīd ierindojās sestajā vietā, taču Verstapens vēl cerēja viņu noķert un apdzīt. Piecus apļus pirms finiša holandietis to paveica.

Turpinājumā vadošo pilotu starpā pozīcijas nemainījās, uzvaru izcīnot Rosbergam, bet pārējās vietas uz pjedestāla izcīnot Raikonenam un Hamiltonam. Rikjardo finišēja ceturtajā vietā, aiz sevis atstājot Grožānu un Verstapenu, bet pirmajā desmitniekā Sahiras trasē iekļuva arī Kvjats, kurš pēdējā aplī saspringtā cīņā apdzina Masu, kā arī Botass un savainotā Fernando Alonso aizstājējs Stofels Vandūrns no "McLaren" komandas, kuram līdz ar to debijas sacensībās izdevies tikt pie pirmā punkta.

Ieskaitot pērnās sezonas noslēgumā sasniegtos rezultātus, Niko Rosbergam šī ir jau piektā uzvara pēc kārtas.

F1 pasaules čempionāta trešais posms notiks 17. aprīlī Ķīnā, Šanhajas sacīkšu trasē.

Bahreinas "Grand Prix" rezultāti

VietaPilotsValstsKomandaRezultāts
1.Nico RosbergGERMercedes-Mercedes57 apļi
2.Kimi RaikkonenFINFerrari-Ferrari+10.2
3.Lewis HamiltonGBRMercedes-Mercedes+30.1
4.Daniel RicciardoAUSRed Bull-TAG Heuer+1:02.4
5.Romain GrosjeanFRAHaas-Ferrari+1:18.2
6.Max VerstappenNEDToro Rosso-Ferrari+1:20.9
7.Felipe MassaBRZWilliams-Mercedes+1 aplis
8.Valtteri BottasFINWilliams-Mercedes+1 aplis
9.Daniil KvyatRUSRed Bull-TAG Heuer+1 aplis
10.Stoffel VandoorneBELMcLaren-Honda+1 aplis
11.Kevin MagnussenDENRenault-Renault+1 aplis
12.Marcus EricssonSWESauber-Ferrari+1 aplis
13.Pascal WehrleinGERMRT-Mercedes+1 aplis
14.Felipe NasrBRZSauber-Ferrari+1 aplis
15.Nico HulkenbergGERForce India-Mercedes+1 aplis
16.Sergio PerezMEXForce India-Mercedes+1 aplis
17.Rio HaryantoINAMRT-Mercedes+1 aplis
...............
NFCarlos SainzESPToro Rosso-Ferrari29 apļi
NFEsteban GutierrezMEXHaas-Ferrari10 apļi
NFJenson ButtonGBRMcLaren-Honda7 apļi
...............
NSJolyon PalmerGBRRenault-Renault0 apļi
NSSebastian VettelGERFerrari-Ferrari0 apļi

F1 kopvērtējums pēc 2. posma

VietaPilotsPunktiVietaKomandaPunkti
1Nico Rosberg501Mercedes83
2Lewis Hamilton332Ferrari33
3Daniel Ricciardo243Red Bull30
4Kimi Raikkonen184Williams20
5Romain Grosjean185Haas18
6Sebastian Vettel156Toro Rosso11
7Felipe Massa147Force India6
8Max Verstappen98McLaren1
9Nico Hulkenberg6
10Valtteri Bottas6
11Daniil Kvyat6
12Carlos Sainz2
13Stoffel Vandoorne1
1 2 38 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Emka953
Slēpts komentārs: Banu kings

  +2 [+] [-]

, 2016-04-03 19:48, pirms 8 gadiem
Tas visiem ,kas teica ka Rosbergs nevar uzvaret un izcinit titulus,domajuka turpinajums sekos

Ierijat visi Rosberga nideji un nelabveli Prieks par Rosbergu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-04-03 19:48, pirms 8 gadiem
Banu kings rakstīja: Atkal vācu žurkulēns uzvar
Labak lai Zurkulens uzvar,nekas tas kamis Hamiltons...
Slēpts komentārs: Banu kings
Slēpts komentārs: playthegame

  +5 [+] [-]

, 2016-04-03 19:59, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Aizmirsi tikai pieminēt, ka abas uzvaras izcīnītas pateicoties tam, ka Niko galvenajam konkurentam Hamiltonam abu aizvadīto posmu startos bijušas problēmas.
Nav liela māka vienam pašam ar Mercedes aizbraukt no starta. Redzēsim, kas notiks, kad Hamis aizies no starta bez problēmām.
Acīm redzot Hamis nav spējīgs pienācīgi startēt

     [+] [-]

, 2016-04-03 19:59, pirms 8 gadiem
Arsenich rakstīja: Tas visiem ,kas teica ka Rosbergs nevar uzvaret un izcinit titulus,domajuka turpinajums sekos

Ierijat visi Rosberga nideji un nelabveli Prieks par Rosbergu
Rosbergs ir F1 Bībers

  +3 [+] [-]

, 2016-04-03 20:01, pirms 8 gadiem
Hamis ir riktīgs, melns Bībers. Ne tikai raksturā līdzīgi, bet pat vizuāli

     [+] [-]

, 2016-04-03 20:04, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Aizmirsi tikai pieminēt, ka abas uzvaras izcīnītas pateicoties tam, ka Niko galvenajam konkurentam Hamiltonam abu aizvadīto posmu startos bijušas problēmas.
Nav liela māka vienam pašam ar Mercedes aizbraukt no starta. Redzēsim, kas notiks, kad Hamis aizies no starta bez problēmām.
Australija jau nu Hamim bija iespeja Ta ka ta nu gan nav UnHamis biezi izgaz stratu diemzel,kas jau gadiem ir vina vajais punkts...ta ka neizskatas parliecinosi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-04-03 20:07, pirms 8 gadiem
Es nebiju nevienu gonku skatījies vairākus gadus, šodien sanāca laiks noskatīties. Kāds var lūdzu pateikt, kas tās par drausmīgām dzirkstelēm visu laiku nāk no formulām? Kādreiz nekas tamlīdzīgs nebija novērojams, paldies!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-03 20:07, pirms 8 gadiem
Prieks par kimi,Warleinu,van doorne un haas.
Haas izskatās kad būs laba komanda un Warleinu nakamgad uz mercedes

  -2 [+] [-]

, 2016-04-03 20:08, pirms 8 gadiem
krikshels rakstīja: Es nebiju nevienu gonku skatījies vairākus gadus, šodien sanāca laiks noskatīties. Kāds var lūdzu pateikt, kas tās par drausmīgām dzirkstelēm visu laiku nāk no formulām? Kādreiz nekas tamlīdzīgs nebija novērojams, paldies!
Tpc kad brauca naktī

     [+] [-]

, 2016-04-03 20:09, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Aizmirsi tikai pieminēt, ka abas uzvaras izcīnītas pateicoties tam, ka Niko galvenajam konkurentam Hamiltonam abu aizvadīto posmu startos bijušas problēmas.
Nav liela māka vienam pašam ar Mercedes aizbraukt no starta. Redzēsim, kas notiks, kad Hamis aizies no starta bez problēmām.
Un ko Rosbergam dariit?
Pagaidiit kameer Hamiltons vinju panaaks un tad braukt ar pilnu gaazi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-04-03 20:09, pirms 8 gadiem
Verleinu 2018.gadā Hamja vietā droši.

     [+] [-]

, 2016-04-03 20:20, pirms 8 gadiem
Es nesaprotu kā kaut ko tādu varēja pieļaut Ferrari ar Fetela formulu. Mersedess ir ărpus konkurences. Pat Hamiltons līdz 3.vietai tika. Reāli noveicās pirmajā līkumā,ka mašīna netika stipri sabojāta. Ferrari zem katras kritikas. 2 posmi un abos finišēja tikai viens pilots. Drīz apritēs 10 gadi bez tituliem.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-03 20:21, pirms 8 gadiem
Tikko gonka saakaas a te jau experti kronee chempionu tas tikai lv iespeejams! 😊

  +8 [+] [-]

, 2016-04-03 20:22, pirms 8 gadiem
Prieks par Kimi atgriešanos uz pjedestāla! Žēl vienīgi, ka starts neizdevās, kas, iespējams, laupīja iespēju pacīnīties par uzvaru. Prieks arī par Rosberga uzvaru divcīņā ar Hameli. Tiem, kas Rosbergu noliek, ieteiktu atcerēties, ka agrāk tieši viņam ļoti bieži neveicās startā, un tieši tur H. ieguva pārsvaru. Nevar tā būt, ka mūždien vienam veicas, otram ne. Trasē Rosbergs ne par matu nav sliktāks, lai kā Hameļa faniem to negribas atzīt.
Bet bažas raisa Ferrari motoru izturība - pagājušajā posmā nepaveicās Kimi, tagad - Fetelam. Nokūp iesildīšanās aplī - tas ne par ko labu neliecina... Šī problēma steidzami jārisina. Bet trasē ātrums labs, Kimi šodien to vēlreiz pierādīja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-03 20:35, pirms 8 gadiem
krikshels rakstīja: Es nebiju nevienu gonku skatījies vairākus gadus, šodien sanāca laiks noskatīties. Kāds var lūdzu pateikt, kas tās par drausmīgām dzirkstelēm visu laiku nāk no formulām? Kādreiz nekas tamlīdzīgs nebija novērojams, paldies!
Tas speciāli šovam. Un kas te teica, ka speciāli, jo naktī? Viņiem visu laiku viņas ir. Un tas ir kaut kāds titāna maisījums, lai visu laiku šļūkā pa zemi.

Kas attiecas uz gonku un komentiem šeit. Tak neskataties, ja nepatīk un nekomentējat, ja nepatīk.

Un šodien vienalga kas tur līderu starpā bija, bet Grožāns un Haas superīgi. Cik reizes izcehoja Williamsus....

     [+] [-]

, 2016-04-03 20:39, pirms 8 gadiem
denebs rakstīja: Prieks par Kimi atgriešanos uz pjedestāla! Žēl vienīgi, ka starts neizdevās, kas, iespējams, laupīja iespēju pacīnīties par uzvaru. Prieks arī par Rosberga uzvaru divcīņā ar Hameli. Tiem, kas Rosbergu noliek, ieteiktu atcerēties, ka agrāk tieši viņam ļoti bieži neveicās startā, un tieši tur H. ieguva pārsvaru. Nevar tā būt, ka mūždien vienam veicas, otram ne. Trasē Rosbergs ne par matu nav sliktāks, lai kā Hameļa faniem to negribas atzīt.
Bet bažas raisa Ferrari motoru izturība - pagājušajā posmā nepaveicās Kimi, tagad - Fetelam. Nokūp iesildīšanās aplī - tas ne par ko labu neliecina... Šī problēma steidzami jārisina. Bet trasē ātrums labs, Kimi šodien to vēlreiz pierādīja.
Pēc kā spried, ka ātrums labs? Domā Niko brauca uz pilnu šunku? Es domāju, ka uztaisīja savu 10 sec pārsvaru un jau domāja kā taupīties....

     [+] [-]

, 2016-04-03 20:55, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Pēc kā spried, ka ātrums labs? Domā Niko brauca uz pilnu šunku? Es domāju, ka uztaisīja savu 10 sec pārsvaru un jau domāja kā taupīties....
Nē, 90% no sacīkstes taupija riepas

  +1 [+] [-]

, 2016-04-03 21:04, pirms 8 gadiem
krikshels rakstīja: Es nebiju nevienu gonku skatījies vairākus gadus, šodien sanāca laiks noskatīties. Kāds var lūdzu pateikt, kas tās par drausmīgām dzirkstelēm visu laiku nāk no formulām? Kādreiz nekas tamlīdzīgs nebija novērojams, paldies!
Arābi uztaisījuši štruntīgu, nelīdzenu trasi, formulām vēders strīķējas pa asfaltu

     [+] [-]

, 2016-04-03 21:12, pirms 8 gadiem
Brauks. Ātri brauks!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-03 21:28, pirms 8 gadiem
Pa muti vajag tādiem Fetela meistariem, nosvilināja motoru, sabeidz gonku, tagad nekas izņemot kā piedzerties nekas nepaliek !

  +2 [+] [-]

, 2016-04-03 21:30, pirms 8 gadiem
3 laimīgākie braucēji šodien pēc finiša - Grožāns, Vandorns un Verlains! Ar Manor (ex Marussia) ķerru finišēt priekšā abiem ForceIndia, cepuri nost!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-03 21:39, pirms 8 gadiem
kepka96 rakstīja: A kur ta pirksts? Nevarēja savu Ferrari savaldīt?
HAHAHAHAH!
Lohs.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-03 22:03, pirms 8 gadiem
>> LA-BOS antifans
Un Hamelis nevarēja sacīkstes otrajā daļā Kimi kaut cik pietuvoties, beigās atpaliekot vēl vairāk? Acīmredzot Mercedes saprata, ka viņam Kimi vairs nenoķert. Lai gan kopumā merši joprojām ātrāki, Ferrari atpalicību ir krietni samazinājuši. Tas priecē!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-03 22:03, pirms 8 gadiem
Šodien sacīkšu operatori bija uzdevumu augstumos:
1. viss tika parādīts ar aizturi - pat Feteļš kad nokūpēja, tikai atkārtojumā varēja redzēt, kas īsti notikās, jo sākumā nošķīda dzirksteles, tad dūmu mākonis, visi minēja, kas ir noticies, līdz pats Feteļš pateica, ka nav jaudas. Un tad atkārtojumā parādīja.
2. Mercedes un Ferrari iesniedza sūdzību Bērnijam, ka viņu formulas bija redzamas tikai tad, kad tās iemaisījās citu pilotu cīņās. Pat Manor komandas braucēju Verlainu (respekt čalim, kurš būtībā brauc ar šrotu, ko pierādīja komandas biedrs, bet pilnībā mācēja izmantot Mercedes jaudas agregātu) rādīja vairākas reizes biežāk nekā līderus.
.
Starts bija interesants, bija interesanti skatīties, kā Grožāns riskē ar riepām, un pateicoties viņam, visi pārgāja uz sarkanajām riepām. Vienīgi Williams to nedarīja, jo vienkārši esošās riepas bija nelietojamas, jo kvalenē izlietoja visas.
Mazliet pārsteidza Hamiltons, kurš ar baltajām riepām, kas ir sekundi lēnākas aplī par dzeltenajām, spēja turēt līdzi Kimi un Rosbergam, kuri brauca ar dzeltenajām. Laikam bojātā formula bez vairāk detaļām šasijā un šķipelē vienkārši neiet ātrāk.

     [+] [-]

, 2016-04-03 22:11, pirms 8 gadiem
Prieks par Ferrari un Red Bull.
1 2 38 komentāri