Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens un Fetels apmierināti ar jauno "Ferrari"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens un Fetels apmierināti ar jauno "Ferrari"
Kimi Raikonens
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pēc ne tik sekmīgi aizvadītās 2016. gada sezonas, šobrīd krietni pozitīvākā noskaņojumā ir abi "Ferrari" F1 komandas braucēji - gan Kimi Raikonens, gan Sebastians Fetels atzīst, ka jaunais sacīkšu auto ir ātrs un nav pamata domāt, ka ar to nebūs iespējams cīnīties par uzvarām.

Pērnais gads "Ferrari" bija viens no sliktākajiem vēsturē, jo maz ir tādu sezonu, kad šai komandai neizdodas uzvarēt nevienā posmā. Tikušas veiktas izmaiņas komandas darba stilā, tāpat arī notikusi darbinieku nomaiņa, kas, jādomā, devis cerēto rezultātu. Raikonens Barselonā notikušajos testos bija ātrākais divās no četrām dienām.

"Optimistiski noskaņoti mēs esam katru gadu, bet nekad nevar pateikt, kā viss izvērtīsies sezonas beigās," saka Raikonens. "Domāju, ka iepriekšējos gados esam guvuši mācību. Šoziem komanda paveikusi labu darbu un sezonas laikā redzēsim, vai ar to būs pieticis. Līdz šim brīdim sajūtas ir labas, tāpēc daudz sūdzēties nevaram. Salīdzinot ar situāciju pirms gada, jūtos daudz labāk. Tas ir noteikumu izmaiņu dēļ. Esam visu darījuši pa savam, un esam apmierināti, kā lietas ir izvērtušās."

Līdzīgi izsakās arī Fetels, uzsverot, ka nopietnu problēmu ar jauno "SF70-H" modeli un dzinēju tiktiešām neesot, tomēr četrkārtējais F1 čempions arī nevēlas spekulēt par to, cik ātra būs "Ferrari" vienība pirmajā posmā, jo vēl priekšā gan četras testu dienas trasē, gan ilgas darba stundas rūpnīcā Maranello.

"Protams, jūs varat redzēt apļu laikus, bet mēs koncentrējamies paši uz savu darbu," saka Fetels. "Šobrīd izskatās, ka mašīna ir laba un lielu problēmu tai nav, kas ir svarīgi. Veiktspējas ziņā vēl ir pāragri izdarīt secinājumus, jo priekšā daudz darāmā."

Lai gan Fetels ir apmierināts, ka jaunajām F1 mašīnām ir lielāks piespiedējspēks nekā līdz šim, viņš neslēpj, ka būtu vēl labāk, ja papildus tam šie spēkrati būtu ievērojami vieglāki: "Šī gada mašīnām vienīgais rādītājs, kas gājis negatīvā virzienā, ir to svars, ja salīdzinām ar iepriekšējo gadu modeļiem. Būtu jauki braukt ar šādu piespiedējspēku, bet, ja mašīna būtu par 150 kilogramiem vieglāka, kā tas bija pirms desmit gadiem."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...