Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Darbu "McLaren" uzsāk divi augstākā līmeņa "Red Bull" un "Ferrari" inženieri

Juris Grīns
Juris Grīns

Darbu "McLaren" uzsāk divi augstākā līmeņa "Red Bull" un "Ferrari" inženieri
Robs Maršals. Foto: Motorsport.com

No šī gada pirmās dienas darbu "McLaren" komandā uzsākuši bijušais "Red Bull" galvenais inženieris Robs Maršals un Davids Sančess, kurš tikpat atbildīgu amatu iepriekš pildīja "Ferrari" vienībā.

Maršals bija viens no galvenajiem inženieriem "Red Bull" komandā 17 gadus, bet jau pērn maijā tika paziņots, ka no šī gada 1. janvāra uzsāks darbu "McLaren". F1 čempionātā Maršals strādā kopš 1994. gada, kad pievienojās "Benetton". 2005. gadā brits bija tas, kura izgudrotie risinājumi lielā mērā palīdzēja "Renault" pirmo reizi uzvarēt pilotu un komandu kopvērtējumā. Kopš 2006. gada viņš strādā "Red Bull", kur sākotnēji līdzās Adrianam Ņūvijam bija galvenais dizaineris, palīdzot izstrādāt mašīnu, ar ko no 2010. līdz 2013. gadam četrus titulus pēc kārtas sasniedza Sebastians Fetels. Kopš 2016. gada viņš strādāja galvenā inženierijas darbinieka amatā.

Sančess karjeru F1 pasaulē uzsāka 2005. gadā "Renault" komandā. Viņa specializācija ir aerodinamikas joma. 2007. gadā francūzis kļuva par "McLaren" galveno aerodinamikas speciālistu, bet kopš 2012. gada strādāja "Ferrari". Arī šajā komandā viņš tika paaugstināts līdz vadošajiem amatiem aerodinamikas jomā. "Ferrari" viņš pameta pērn martā, tāpat kā Maršals, dodoties mēnešiem ilgā apmaksātā atvaļinājumā. Tas tādēļ, lai nevarētu tikt pie informācijas par jaunākajiem tehnoloģiskajiem uzlabojumiem, ko pēc tam izmantot savā jaunajā darba vietā.

"McLaren" komanda, turpinot ceļu pretī uzvarām, turpmāk strādās ar atšķirīgu tehniskās nodaļas struktūru, tehnisko direktoru komandai sastāvot no trim speciālistiem. Tie būs jau līdz šim amatā strādājošais Peters Prodromou, kuram tagad pievienojušies Maršals un Sančess.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv