Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko prognozē pārsteigumus no "Toro Rosso" un "Honda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko prognozē pārsteigumus no "Toro Rosso" un "Honda"
Foto: REUTERS/Scanpix

"Red Bull" motoru sporta nodaļas konsultants Helmuts Marko uzskata, ka "Honda" motori, ar ko 2018. gada F1 sezonā startēs "Toro Rosso" vienība, varētu izrādīties daudz labāki nekā daudzi prognozē. Tāpat Marko atzīst, ka pieeju gatavošanās procesam mainījusi "Red Bull" komanda, cerot, ka tādā veidā jau no pirmajām sacīkstēm izdosies konkurēt ar "Mercedes" un "Ferrari".

"Toro Rosso" šogad pirmo sezonu izmantos "Honda" dzinējus, kas "McLaren" formulās iepriekšējos trīs gados izrādījušies mazajaudīgi un neizturīgi. Tajā pašā laikā labi zināms, ka "Honda" rūpnīcai ir pietiekoši resursi, lai vismaz teorētiski spētu radīt spēcīgāko motoru "Formulā 1". Daudzi gan uzskata, ka tas diez vai notiks šogad.

"Mēs ļoti priecājamies par "Toro Rosso" un "Honda" sadarbošanos," stāsta Marko. "Lai radītu konkurētspējīgu šasiju, "Toro Rosso" izdarīs visu iespējamo. Mēs ticam arī "Honda" spējām, jo citādi nebūtu noslēguši ar viņiem līgumu. Esmu pozitīvi pārsteigts par viņu rūpnīcu un vēlmi uzvarēt. Tagad nepieciešams, lai viss veiksmīgi sakrīt, un mēs uzskatām, ka šis brīdis pienāks ātrāk nekā daudzi domā."

Tāpat Marko atzīst, ka "Red Bull" rūpīgi vēros "Honda" veikumu, un, ja tas izrādīsies labs, iespējams jau 2019. gadā arī šī komanda startēs ar Japānas autoražotāja radītajiem F1 dzinējiem.

Savukārt, runājot par gaidāmos sezonu, Marko norāda, ka šoreiz viss darbs norit citādi nekā iepriekšējās sezonās, kad uz pirmajiem testiem vēl nebija izdevies radīt pietiekoši ātru mašīnu.

"Esam guvuši mācību no iepriekšējā gada, un uz testiem Barselonā vairs neieradīsimies ar konkurēt nespējīgu šasiju," viņš saka. "Esam mainījuši veicamo darbu kalendāru un to, kā darbojamies pie gatavošanos nākamajai sezonai. Ja konkurenti bijuši spēcīgāki, mums jāstrādā vēl smagāk. Sniegums uzlabosies arī tad, ja mums būs izturīgs jaudas agregāts un, ja būs vairāk zirgspēku, spēsim būt tuvāk "Mercedes". Nākamā sezona būs aizraujoša, tas ir droši."

F1 pasaules čempionāta 72. sezona sāksies ar posmu 25. martā Austrālijā, Melburnas trasē.

Izmantotie resursi:
PlanetF1 | Formula One | News, Standings,...