Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 pilots Alonso gatavojas "izkāpt no komforta zonas"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 pilots Alonso gatavojas "izkāpt no komforta zonas"
Fernando Alonso
Foto: United Autosport

Šonedēļ ASV divkārtējais "Formula 1" pasaules čempions Fernando Alonso izmēģinās izturības sacīkšu prototipu, ar ko vēlāk plāno piedalīties leģendārajās Deitonas 24 stundu sacīkstēs. Sportists atzīst, ka nāksies izjust būšanu ārpus sava komforta zonas, tomēr tikai tādā veidā iespējams kļūt par labāku pilotu.

Vēl pirms oficiālajiem testiem Alonso sēdīsies pie "Ligier JS P217" sacīkšu auto stūres. Savukārt vēl pērnā gada maijā Alonso startēja "Indy 500" sacīkstēs, kur cīnījās par uzvaru, bet izstājās dzinēja problēmu dēļ.

"Ir patiess prieks atgriezties ASV, startēt Amerikas līdzjutēju priekšā," stāsta Alonso. "Mazāk nekā gada laikā būšu startējis divās leģendārās sacīkstēs, kas liek man izjust lielu lepnumu. Vienmēr esmu gribējis izaicināt sevi citās motoru sporta kategorijās, jo tas nepieciešams, lai kļūtu par labāku pilotu. Būs satriecoši izkāpt no savas komforta zonas, lai piedalītos tādās vēsturiskās sacīkstēs kā šīs."

Alonso jau novembrī Aragonā testēja "Ligier" prototipu, taču šī būs pirmā reize, kad viņš mašīnu dalīs ar komandas biedriem. Kā zināms, Deitonā spānis pārstāvēs "United Autosports" vienību, bet viņa komandas biedri būs Lendo Noriss un Fils Hensons. Ar otru šīs komandas mašīnu brauks Bruno Senna, Pols di Resta, Vils Ouvens un Hugo de Sadelīrs.

"Nevaru vien sagaidīt, kad atkal kāpšu šajā mašīnā un izmēģināšu to slavenajā trasē," stāsta Alonso. "Pāris pēdējos mēnešus pavadīju laiku skatoties vairākas Deitonas 24 stundu sacīkstes, kas vēl vairāk palielināja vēlmi turp doties un izmēģināt braukšanu pašam. Tas būs aizraujoši!"

Jāpiemin, ka ar LMP2 klases "Ligier LS P217" prototipu "Asian Le Mans Series" čempionātā startē latviešu autosportists Konstantīns Calko. Pērn viņš ar tādu auto piedalījās arī Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...