Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Jaunā "McLaren" mašīna būs par 2 sekundēm ātrāka"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Jaunā "McLaren" mašīna būs par 2 sekundēm ātrāka"
Fernando Alonso
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Spāņu autosportists Fernando Alonso apgalvo, ka dažādi uzlabojumi, ko "McLaren" komanda ziemas laikā veic savam jaunajam F1 modelim, padarīs to par 2 sekundēm aplī ātrāku.

Pēc apvienošanās ar "Honda" rūpnīcu, kas komandai piegādā motorus un citas komponentes, "McLaren" pērn piedzīvoja savu sliktāko sezonu vēsturē, lai gan abi tās piloti, Fernando Alonso un Džensons Batons, iepriekš kļuvuši par F1 čempioniem. Daudzi uzskata, ka "McLaren" nespēs tik strauji progresēt, lai jau šogad spētu cīnīties par augstām vietām, tomēr Alonso ir pārliecināts, ka progress būs ļoti jūtams.

Jau oktobrī divkārtējais F1 čempions izteicās, ka progress varētu būt iegūtas 2 sekundes katrā aplī. Tagad, kad pagājuši vairāki mēneši, viņam par to tika pavaicāts vēlreiz, un Alonso atbildēja apstiprinoši.

"Es tam piekrītu," viņš saka. "Es pat domāju, ka relatīvi tās pat būs vairāk nekā 2 sekundes!"

Sportists skaidro, ka mašīna tiek uzlabota "visās jomās", lai gan radikālu izmaiņu šasijai nav, jo galvenais trūkums tomēr bijusi jauda, nevis aerodinamika.

"Pagājušajā gadā mēs mašīnu nebijām optimizējuši pilnībā," atzīst Alonso. "Tagad mums ir daudz vairāk skaidrs, kuras ir mašīnas stiprās puses, un šajā virzienā jāturpina strādāt. Zinām, ka jaudas agregāts bija mūsu galvenais ierobežotājs, tāpēc radikālas izmaiņas pašā mašīnas dizainā un filosofijā nebūs jūtamas."

Alonso atklāj, ka galvenais uzsvars tiekot likts uz jaudas palielināšanu, kas arī visbūtiskāk ietekmēs komandas apļu laikus. Viņš cer, ka "McLaren" spēs progresēt straujām par konkurentiem.

"Visas komandas kļūs par 0.5 līdz 1 sekundei ātrākas," spiests atzīt spānis. "Tā kā mēs bijām 2 sekundes lēnāki, tagad mums nepieciešams vēl par 0.5 līdz 1 sekundei vairāk pietuvoties viņiem. Jaudas agregāts būs primārā lieta, kas "atslēgs" šo potenciālu."

Izmantotie resursi:
Live sport, real-time sport news, live match...

  -1 [+] [-]

, 2016-01-03 11:39, pirms 9 gadiem
lai jau cer lai jau cer

     [+] [-]

, 2016-01-03 11:46, pirms 9 gadiem
2 sekundes? tas būtu visai ievērojams progress

Batons cer, ka McLaren (un Hondai) izdosies sasniegt (progresa ziņā) to pašu ko 2015. gadā iespēja Ferrari

  -1 [+] [-]

, 2016-01-03 12:02, pirms 9 gadiem
Visi bus ap 2 sek pielikusi un tas nozime, ka McLaren bus tur pat kur bijusi, vares cinities ar Sauber . HASS un Manor es nereikinu gan jau sie pa pasam beigam kulsies.

     [+] [-]

, 2016-01-03 12:16, pirms 9 gadiem
Tie japāņi tak uz katru gonku sola pa 2 sek aplī noņemt. Nākamā gada vidū jau ies mīnusā!

     [+] [-]

, 2016-01-03 12:20, pirms 9 gadiem
Tas nenozime,ka vini bus tuvak parejiem par divam sekundem.

     [+] [-]

, 2016-01-03 12:42, pirms 9 gadiem
visi sola ka būs ātri, konkurēt spējīgi un nometīs 1-2 sekundes , arī testos nouguņo bet kad sākas sezona, tad ir turpat kur iepriekš.

     [+] [-]

, 2016-01-03 17:58, pirms 9 gadiem
Piekrītu zombijam