Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo: "Fetelam bija tikpat laba mašīna, bet Hamiltons spēja būt vēsāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo: "Fetelam bija tikpat laba mašīna, bet Hamiltons spēja būt vēsāks"
Daniels Rikjardo
Foto: AFP/Scanpix

"Red Bull" pilots Daniels Rikjardo komentējis abu galveno 2017. gada F1 titula pretendentu dueli, sakot, ka Sebastianam Fetelam bijusi tikpat laba mašīna kā Lūisam Hamiltonam, kurš tomēr spējis saglabāt "vēsāku" prātu, līdz ar to kļuva par čempionu.

Lai gan Fetels sezonas lielāko daļu bija spēcīgs konkurents, Hamiltons spēja atrauties sezonas otrajā daļā, trīs posmus pirms beigām jau nodrošinot uzvaru čempionātā. "Mercedes" pilots bija vienīgais, kurš šosezon finišēja visās sacīkstēs, turklāt ik reizi iegūstot punktus. "Ferrari" pārstāvis to paveica 18 sacīkstēs no 20, kamēr pārējās divās izstājās.

"Lūisa sezona - es to respektēju," atzīst Rikjardo. "Viņam bija lieliska mašīna, bet domāju, ka Seba mašīna arī bija tikpat laba. Lūiss vienkārši spēja saglabāt vēsāku prātu, viņam bija labāks stabilitātes līmenis un aukstasinība. To ir jāciena. Viņš vienmēr bija ļoti ātrs un aizvadīja ļoti labu sezonu."

Lai gan tika cerēts, ka "Red Bull" spēs iesaistīties cīņā par titulu, šogad tas nebija komandas spēkos. Konstruktoru kausā tā palika stabilā trešajā vietā, kamēr Rikjardo un otrs komandas pilots Makss Verstapens guva piekto un sesto vietu individuālajā vērtējumā.

"Par nelaimi "Mercedes" komanda bijusi ļoti stipra jau pēdējos četrus gadus," atzīst Rikjardo. "Viņi visu šo laiku bijuši tie, kurus jāmēģina pārspēt. Cerējām, ka šogad būs iespēja viņus reāli izaicināt. Dažās sacīkstēs tas izdevās, bet ar to nebija pietiekami, lai sacenstos par titulu. Ar manis un Maksa iegūto piekto un sesto vietu mēs nebijām ne tuvu tam, kur gribējām būt."

Austrālietis atzīst, ka tieši sezonas sākumā tika zaudēts pārāk daudz: "Lai nākamgad iegūtu iespēju pacīnīties, tas, ko jāizdara, ir jāsāk sezona ar labākiem rezultātiem. Tieši tajā laikā šogad izkritām no cīņas. Sezonas sākumā bijām pārāk tālu aiz "Mercedes" un "Ferrari". Vēlāk veicām lielu progresu, kas ir tiešām labi, tāpēc tā arī jāturpina."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...