Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons atklāj ātruma zaudēšanas noslēpumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons atklāj ātruma zaudēšanas noslēpumu
Lūiss Hamiltons
Foto: SIPA/Scanpix

Trīskārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons atzīst, ka sezonas beigu daļā ir zaudējis aptuveni 0.5 sekundes no sava ātruma, kā arī atklāj, kas to izraisījis.

Priekšlaicīgi kļuvis par 2015. gada pasaules čempionu, pēdējos trīs sezonas posmos Hamiltons piekāpās otram "Mercedes" pilotam Niko Rosbergam.

"Es varētu atklāt, kur tieši slēpjas problēma, bet to nedarīšu," saka Hamiltons. "Teiksim tā - auto regulējumi ir ļoti mainījušies. Lai gan mans sacīkšu temps ir ļoti labs, kopumā varu apgalvot, ka esmu zaudējis pussekundi. Tāpēc man ir jāizdomā, kā dabūt atpakaļ to mašīnu, no kuras varu dabūt ārā vairāk."

Hamiltons atzīst, ka pie viņa ātruma zušanas vainojama komanda, kas kaut kādu iemeslu dēļ sezonas beigu daļā veikusi būtiskas izmaiņas mašīnas regulējumos.

"Kopš sezonas sākuma, līdz pat Singapūras posmam, mašīna bija fenomenāla, un es tajā jutos komfortabli," skaidro F1 čempions. "Tā bija tiešām jauki noregulēta un tas man deva lielu labumu. Tomēr tad komanda juta, ka ir jāveic kādas izmaiņas, pēc kā mašīna vairs nebija tāda. Varbūt tobrīd tā kļuva vairāk pielāgota Niko braukšanas stilam."

Tomēr Hamiltons ir pārliecināts, ka F1 auto atkal var noregulēt tā, lai nākamās sezonas pirmajā pusē brits atkal nebūtu iedzinējs Rosbergam. Tāpat sportists ziemas laikā plāno kārtīgi atpūsties.

"Man nav vajadzīga cerība, ka kaut kas mainīsies - es strādāšu pie tā, lai to izmainītu," drosmīgi saka Hamiltons. "Šajās mašīnās ir daudz opciju, no kurām izvēlēties. Tomēr ne vienmēr pietiek laika, lai izvēlētos pareizās. Dažreiz darbs tiek izdarīts pareizi, dažreiz nē. Nākamo pāris nedēļu laikā un gada sākumā pavadīšu daudz laika strādājot rūpnīcā. Tomēr vajadzīga arī atpūta, jo par to tiek domāts visu gadu. Svarīgākais nav tas, cik dienas pavadi rūpnīcā, bet gan tas, vai izproti pieejamos datus, to, kā tie darbojas, un spēj veiksmīgi komunicēt ar inženieriem."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-12-02 18:22, pirms 9 gadiem
Virsraksts : ''Hamiltons atklāj ātruma zaudēšanas noslēpumu''
Rakstā : ''"Es varētu atklāt, kur tieši slēpjas problēma, bet to nedarīšu," ''
Viss skaidrs!

  -1 [+] [-]

, 2015-12-02 18:25, pirms 9 gadiem
ā un : Kā teiksim tā - tavu auto var pielāgot cita braukšanas stilam ?
Godīgāk pret abiem (lai tad zinātu kurš ir labāks) būtu auto regulējumus likt vienādus!
Tagad pēc titula izcīnīšanas komanda - iedod iespēju Rosbergam būt labākam par Hamiltonu..sava veida ņirgāšanās par braucēju

  +3 [+] [-]

, 2015-12-02 18:51, pirms 9 gadiem
ta jau sanak ka Hamis uzvareja tikai tapec ka formula bija ertak noreguleta vinam. tatad Hamis nemaz nav atrakais pilots. vinam tikai paveicaas ar regulejumiem ta jau Mercedes var nakamgad veikt izlozi, kuram pilotam uzkritis labakie regulejumi, lai tas arii panem titulu

  +1 [+] [-]

, 2015-12-02 20:53, pirms 9 gadiem
Mehāniķi viltīgi iebūvēja rokasbremzi tā, ka nabaga Hamiltons to vairs nevarēja atrast.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-02 22:39, pirms 9 gadiem
Kaut kā nepārliecina šādas otmazkas. Kāda joda pēc komandai tavu mašīnu regulēt pēc Niko stila? Ar vienu mašīnu braucat, vai?
Varbūt vienkārši komandas biedram un viņa palīgiem (cik nu labi tie bija) beidzot izdevās atrast optimālos regulējumus SAVAI mašīnai? Un, kad abi braucāt ar REĀLI vienādām mašīnām, spējot no tām izspiest maksimumu, tad Niko pierādīja, ka ne tikai neatpaliek, bet ir priekšā!