Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 kvalifikāciju gatavojas pārvērst par sacīkstēm

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 kvalifikāciju gatavojas pārvērst par sacīkstēm
Foto: SportPesa Racing Point F1 Team

"Formula 1" vadība šobrīd apsver ideju 2021. gada sezonā kvalifikācijas cīņas aizvadīt kā atsevišķas sacīkstes, un jau nākamajā gadā dažos posmos varētu notikt eksperimentēšana ar nedēļas nogales formātu.

Ņemot vērā, ka 2020. gadā F1 noteikumi faktiski nemainīsies, tas čempionāta vadībai paver iespējas eksperimentiem. Viens no tiem paredz, ka varētu notikt atteikšanās no šobrīd ierastā trīs sesiju kvalifikācijas formāta, bet tā vietā cīņu par starta vietām rīkot kā atsevišķas sacīkstes.

"Ja vien mēs varam uzlabot šovu, tas nav nekas slikts, ja mēs mēģinātu un tad skatītos, kas no tā sanāk, uzklausītu līdzjutēju viedokli," idejai piekrīt "Racing Point" komandas vadītājs Otmars Šafnauers. "Ja cilvēkiem patiktu un tas uzlabotu šovu, esmu tikai par to."

Līdzīgi domā "Renault" boss Sirils Abitebouls: "Cilvēki vairs nav ieinteresēti svētdienās divas stundas sēdēt pie televizora ekrāna. Domāju, ka tas būtu jāņem vērā."

Tikmēr "Haas" vadītājs Ginters Steiners paredz, ka divu sacīkšu rīkošana vienā nedēļas nogalē palielinātu komandu izmaksas.

Savukārt "Toro Rosso" boss Francs Tosts uzskata, ka svarīgākais ir spēku samēru izlīdzināšana.

"Mēs to visu pārrunāsim tuvāko divu nedēļu laikā," atklāj Tosts. "Ženēvā mums būs vēl viena tikšanās. Svarīgākais ir, lai arī kāds formāts nebūtu, ja dažas mašīnas būs ātrākas par citām, tas vienalga neko neizmainīs."

Izmantotie resursi:
f1-fansite.com

  +1 [+] [-]

, 2019-09-02 20:58, pirms 5 gadiem
Pietiks ar eksperimentiem ,tā jau fani zūd sezonas, no sezonas

     [+] [-]

, 2019-09-02 22:07, pirms 5 gadiem
Pilnigi normali, tapat ka motokrosa, sestdiena brauc kvali 20 min, kurs patiesiba ir kaa gonka, un attiecigi sadala vietas prieks svetdienas istas gonkas!

  -1 [+] [-]

, 2019-09-02 22:34, pirms 5 gadiem
F1 pašapmierinātībā uzskatīdama sevi par Nr.1 pasaulē jau sen kā palaiduši garām ka viņi ir palikuši labi ja Top5. Nu jau ne viena vien autosporta disciplīna interesantuma ziņā ir galvas tiesu pārāka. Bet nu F1 jau protams ka ir tiesības turpināt sevi uzskatīt par autosporta karali, vēl jau nedaudz ir atlikuši fani, kas tam naivi tic. Baidos ka ar rakstā minēto jaunievedumu varētu nepietikt agrāko pozīciju atgūšanai.

     [+] [-]

, 2019-09-02 22:40, pirms 5 gadiem
Vienīgā problēma, ka dažas mašīnas ir ārpus konkueences. Nav normāli, ka ar 99,9% pārliecību var teikt, ka nav vairāk par 3 komandām un 6 pilotiem kas varētu uzvarēt kaut vienā atsevišķā posmā.

  +3 [+] [-]

, 2019-09-02 22:42, pirms 5 gadiem
Interesanti pēc kāda tad principa tiks sadalītas starta pozīcijas priekš tās kvalifikācijas sacīkstes?
Nav jau kā motokrosā, kur visi stāv vienā starta rindā!
Izloze vai kā savādāk?
Kā zināms ir trases, kurās ar apdzīšanu ir visai lielas problēmas, līdz ar to ir visai svarīgi no kādas starta pozīcijas tu startē.

  +3 [+] [-]

, 2019-09-02 22:52, pirms 5 gadiem
Bet jā, galvenais pie kā būtu jādomā ir komandu spēku izmēru izlīdzināšana! Jo šobrīd tiešām ir 3 komandas, kas cīnās par pjedestālu un pārējie fona braucēji!
Ne velti, piemēram, Haas visu laiku runā par izmaksām, bet jēdzīgi panākumi kā nav tā nav. Līdz ar to apsver domu vispār aiziet no F1!!
Biežās izmaiņas noteikumos, it īpaši formulu tehniskajos noteikumos, izteikti par labu spēlē lielo budžetu komandām, kurām vnk ir finanses brīvi un ātri pielāgoties un kļūdu gadījumā bez problēmām veikt uzlabojumus.
Tāpēc arī ir tā, kā ir tagad. Ir 3 top komandas un pārējās, kas kā nu varēja, tā nu sagatavojās sezonai un aizvada viņu.
Izteikts piemērs ir Williams komanda, kura konkrēti nočakarēja visu sezonu ar šīs sezonas formulas izstrādi, sagatavošanu sezonai!!

  -2 [+] [-]

, 2019-09-03 01:19, pirms 5 gadiem
Agrāk noteikti bija interesantāk pavērot,spēka samēri vienādāki, nebija tā trākā punktu dalīšana tādos daudzumos,intriga.reāli ar to brīdi pamazām mazāk un mazāk sāku sekot F1.Kāds vot brauc ar raķešmotoru,kāds vēl ar žīguļa. Vēl joprojām atceros kā Šumim pierūkā vies punkts līdz garantētu titulu,bet neraža bija tā ka tukša riepa tieš vienu apli pims beigām,taču 8. vietu izvilka Vai kā Barekello no 18. vietas finišēja 2. vai pat uzvarēja toreiz Hakinena pinkšēšana krūmos 7diena tā bija svēta lieta ģimenes lokā skātīties formulu,vai vasarā laukos no tīruma vagas visu laiku lēkāt pie TV,paskatīt kurš kurā vietā Ļoti mazs % vispār vairs seko formulai,jo tā ir tiešām neinteresanta šobrīd.

     [+] [-]

, 2019-09-04 09:02, pirms 5 gadiem
krekeris rakstīja: Bet jā, galvenais pie kā būtu jādomā ir komandu spēku izmēru izlīdzināšana! Jo šobrīd tiešām ir 3 komandas, kas cīnās par pjedestālu un pārējie fona braucēji!
Ne velti, piemēram, Haas visu laiku runā par izmaksām, bet jēdzīgi panākumi kā nav tā nav. Līdz ar to apsver domu vispār aiziet no F1!!
Biežās izmaiņas noteikumos, it īpaši formulu tehniskajos noteikumos, izteikti par labu spēlē lielo budžetu komandām, kurām vnk ir finanses brīvi un ātri pielāgoties un kļūdu gadījumā bez problēmām veikt uzlabojumus.
Tāpēc arī ir tā, kā ir tagad. Ir 3 top komandas un pārējās, kas kā nu varēja, tā nu sagatavojās sezonai un aizvada viņu.
Izteikts piemērs ir Williams komanda, kura konkrēti nočakarēja visu sezonu ar šīs sezonas formulas izstrādi, sagatavošanu sezonai!!
Starta pozīcijas kvalifikācijai noteikti būtu pēc iepriekšējā GP vietām.

     [+] [-]

, 2019-09-04 09:16, pirms 5 gadiem
GATERŠŅIKS rakstīja: Agrāk noteikti bija interesantāk pavērot,spēka samēri vienādāki, nebija tā trākā punktu dalīšana tādos daudzumos,intriga.reāli ar to brīdi pamazām mazāk un mazāk sāku sekot F1.Kāds vot brauc ar raķešmotoru,kāds vēl ar žīguļa. Vēl joprojām atceros kā Šumim pierūkā vies punkts līdz garantētu titulu,bet neraža bija tā ka tukša riepa tieš vienu apli pims beigām,taču 8. vietu izvilka Vai kā Barekello no 18. vietas finišēja 2. vai pat uzvarēja toreiz Hakinena pinkšēšana krūmos 7diena tā bija svēta lieta ģimenes lokā skātīties formulu,vai vasarā laukos no tīruma vagas visu laiku lēkāt pie TV,paskatīt kurš kurā vietā Ļoti mazs % vispār vairs seko formulai,jo tā ir tiešām neinteresanta šobrīd.
Kad tad bija interesantāk? Kad biji bērns?
Spēka samēri bija vienādāki, viena vai divas TOP komandas vairāk, kad Renault un Williams bija stipri un BAR izšāva. Bet vienmēr ir bijušas vismaz puse komandu, kuras līderi apdzen pa apli.
Šobrīd ir interesantākas cīņas aiz top3 komandām nekā bija tad, kad punktus deva tikai pirmajiem 6. Un pārējos pa TV rādīja, kad kāds avarēja, vai nosvila motors. Tas gan bija "interesanti", kad finišē puse vai mazāk formulu. Un kādreiz bija vairāk vāju maksas pilotu.

     [+] [-]

, 2019-09-04 09:24, pirms 5 gadiem
kristsu rakstīja: F1 pašapmierinātībā uzskatīdama sevi par Nr.1 pasaulē jau sen kā palaiduši garām ka viņi ir palikuši labi ja Top5. Nu jau ne viena vien autosporta disciplīna interesantuma ziņā ir galvas tiesu pārāka. Bet nu F1 jau protams ka ir tiesības turpināt sevi uzskatīt par autosporta karali, vēl jau nedaudz ir atlikuši fani, kas tam naivi tic. Baidos ka ar rakstā minēto jaunievedumu varētu nepietikt agrāko pozīciju atgūšanai.
Kurš karalis nav bijis pašapmierināts? Pat ja F1 uzskata sevi par autosporta karali tas ir nevis tādēļ, ka interesantākais. Arī ne tādēļ, ka populārākais. Tas ir tādēļ, ka sacīkšu laikā apgrozās vairāk popkultūras zvaigžņotie ļaudis..
Ne visas karaliskās personas viņiem tur izdodas savākt. Bet vismaz Monako princis pat dod kausu uzvarētājam.