Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Grožāns vienojies ar "Haas" uz vēl vienu sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Grožāns vienojies ar "Haas" uz vēl vienu sezonu
Romēns Grožāns
Foto: LaPresse/Scanpix

Franču autosportists Romēns Grožāns arī nākošgad startēs "Haas" komandas sastāvā, ziņo respektablais britu izdevums "Autosport".

F1 jaunpienācējai Grožāns pievienojās šogad un pagaidām ir izteikts komandas līderis, jo guvis visus no tās pagaidām izcīnītajiem 28 punktiem. Estebans Gutjeress pagaidām ir "pa nullēm".

Lai gan "Haas" komanda negatavojas steigties ar nākamā gada pilotu izziņošanu, pēc "Autosport" rīcībā esošās informācijas, kas esot uzskatāma par drošu, vienošanās Grožāna un Džīna Hāsa vienības starpā jau noslēgta. Nav gan zināms, vai līgums noslēgts uz vairāk nekā vienu sezonu, lai gan nojaušams, ka tas varētu būt uz vismaz vēl diviem gadiem.

"Autosport" arī jautāja pašam Grožānam, vai viņš ir drošs, ko darīs un, kurā komandā startēs nākošgad, uz ko sportists atbildēja apstiprinoši: "Esmu diezgan pārliecināts, jā. Kā lai pasaka? Es domāju, ka varētu turpināt uzlabot savu amerikāņu angļu valodas izrunu."

Tikmēr par otru pilotu "Haas" vadība šobrīd lēmumu vēl neesot pieņēmusi.

Grožāns, kurš iepriekš startēja "Lotus" komandā, kas tagad pārtapusi par "Renault" vienību, atzīst, ka pāriešana uz "Haas" bijis risks.

"Es pavisam noteikti apzinājos, ka tas ir risks, daudzi piloti to saprata, taču es arī zināju, ka tā ir liela iespēja," viņš saka. "Šādam projektam ir jāveltī ilgāks laiks. Viņu ideja bija pēc ienākšanas Formulā 1 otrajā sezonā sasniegt labākus rezultātus nekā pirmajā, un trešajā sezonā uzrādīt labākus rezultātus nekā otrajā. Jau pašā sākumā nospraudām visai augstu latiņu. Darbs pie 2017. gada modeļa sākās diezgan ātri, turklāt esam spējuši iesaistīt komandā aizvien vairāk cilvēkus, jo viņi redz, ka "Haas" ir nopietns projekts."

F1 kopvērtējumā "Haas" pašlaik ierindojas astotajā vietā, apsteidzot "Renault", "Manor" un "Sauber" komandas. Grožāns tikmēr ieņem 13. vietu pilotu ieskaitē un labāko rezultātu sasniedza sezonas otrajā posmā Bahreinā, kad finišēja piektais. Punktos viņš aizvadīto 13 posmu laikā finišējis četras reizes. Gutjeress vairākas reizes finišu sasniedzis uzreiz aiz "Top 10", tomēr punktos ne reizi nav ticis.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2016-09-02 10:31, pirms 8 gadiem
Šis jau nu tiešām nav nekāds pārsteigums. Gan jau Romēns vēl joprojām cer ieņemt Kimi vietu pie srkanajiem